Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
Porträttbild Lina Kinnander

Lina Kinnander, systemförvaltare

Som systemförvaltare jobbar Lina både med tester och support som rör läkemedelsmodulen i Cosmic och att uppdatera kallelser och blanketter som vården använder.

Hur ser en vanlig dag ut för dig?

— Väldigt olika beroende på vad som finns på agendan. Då vi systemförvaltare finns i både Kalmar, Oskarshamn och Västervik sitter vi mycket i videomöten med varandra. Vi tittar på ärenden som kommit in och vad som ska prioriteras och vem som ska göra vad. Ibland har vi även videomöten med leverantören av journalsystemet eller med andra utanför Region Kalmar län. Mycket handlar också givetvis om att sitta själv vid datorn, upptäcka och identifiera problem innan de når användaren samt att hjälpa användare som stött på problem.

Vad var det som lockade dig till jobbet?

— Jag var sugen att prova någonting helt nytt efter många år i vården. Jag har alltid varit intresserad av datorer och teknik men samtidigt trivdes jag väldigt bra med Region Kalmar län som arbetsgivare. När det här jobbet dök upp kändes det helt perfekt!

Vad är det bästa med ditt jobb?

— Jag tycker det är roligt att jobba bakom kulisserna nu, att få allting att fungera utan att någon i verksamheterna egentligen vet hur mycket jobb som ligger bakom till exempel en uppgradering.

Vad motiverar dig i vardagen?

— Att jag själv fram till nyligen arbetade i vården och jag vet hur viktigt det är att man ute i verksamheten har digitala system som är användarvänliga och välfungerande.

Hur skulle du beskriva dina kollegor?

— Oerhört kompetenta och duktiga och väldigt måna om att göra ett bra jobb! Dessutom blev jag som nyanställd mottagen på ett väldigt öppet och trevligt sätt!

Hur behöver man vara som person i din roll?

— Man behöver vara intresserad av datorer och teknik och ha en vilja av att utveckla och driva verksamheten framåt. Det är också en fördel att ha förståelse för hur människorna i vårdverksamheten arbetar och fungerar och att det som är självklart för en del inte är det för andra.

Vilka utmaningar ser du i framtiden inom ditt område?

— Den digitala tekniken utvecklas snabbt och inom Region Kalmar län arbetar många människor med många olika bakgrunder och förutsättningar. Jag tror att utmaningen blir att få med alla på tåget, att alla ska ta till sig den teknik som finns och att tid och möjlighet ges till detta.

Kan du berätta om något du jobbar med just nu?

— Jag sitter med i ett projekt där man tittar på hur man kan arbeta mer patientsäkert med hjälp av läkemedelsautomater som kan interagera med vårt journalsystem Cosmic. Projektet är precis uppstartat så det ska bli spännande att se vart det leder.

Läs mer