Porträttbild Piet Beier.

Piet Beier, IT supporttekniker

Som supporttekniker inom IT jobbar Piet med att ge service och support till användare inom Region Kalmar län.

Berätta vad du jobbar med idag.

— Jag jobbar som supporttekniker inom IT med att ge service och support till användare inom Region Kalmar län. Arbetsuppgifterna kan vara allt ifrån att byta ut trasig hårdvara som skrivare, skärmar och mobiler till att hjälpa till med program som inte fungerar. Det finns inga vanliga dagar på jobbet. Varje dag är unik. Det är nog det jag gillar, att det alltid är något nytt som händer.

Vad är det bästa med ditt jobb?

— Det bästa med mitt jobb är att det är så flexibelt, både när det gäller mötestider och att vi hanterar ärenden från användarna via ett ärendehanteringssystem. Sen jobbar jag och mina kollegor väldigt bra tillsammans som team. Vi kan alltid fråga varandra när man har fastnat eller behöver hjälp.

Hur bör man vara som person i din roll?

— I min roll behöver man ha mycket energi eftersom man ibland måste ha 10 bollar i luften. Självdisciplin är också viktigt. Men det är också viktigt att vara vänlig och öppen för att kunna lyssna och kommunicera på ett bra sätt.

Vad motiverar dig i vardagen?

— Jag blir motiverad av att få bra respons från användarna. Ofta får jag också väldigt bra respons, vilket ger mig extra energi och motivation till att jobba vidare.

När känner du dig riktigt nöjd med ditt arbete?

— Det är när jag har fått in ett ärende, besökt användaren och hjälpt denne med problemet och sedan kommit tillbaka till kontoret och kan stänga ärendet. När ärendet är löst och stängt - då känner jag att jag har gjort ett bra jobb.

Vad ser du för utmaningar inom ditt område i framtiden?

— Allting blir mer digitaliserat, fler prylar kopplas upp på vårt närverk och vi får nya enheter som måste installeras och servas. Så jag tror vi kommer att få mer och mer att göra. Men vi håller oss uppdaterade kontinuerligt så jag vet att vi kommer att lösa det på ett bra sätt.

Läs mer

Uppdaterad 31 maj 2021 Lämna synpunkter på innehållet