Analytiker

Regional utveckling

Vi erbjuder

Nu söker vi en Analytiker som är intresserad av samhället och dess utveckling.

Analytikerfunktionen är en expertroll som i dialog med kollegor specificerar hur information ska fångas, analyseras, sammanställas, lagras och presenteras. Du kommer att vara ett stöd i förvaltningen vid framtagandet av olika handlingsplaner och beslutsunderlag genom att analyserar och följa upp insatser inom det regionala utvecklingsuppdraget. Du kommer också att ta fram analyser och prognoser samt skriva rapporter och muntligt föredra resultaten av dessa.

Uppdragen som du utför har olika svårighetsgrad och du tillämpar metoder som är lämpliga utifrån uppdragets karaktär och utifrån ett konsultativt förhållningssätt. Rollen fyller en viktig funktion eftersom arbetet kommer att ligga till grund för inriktningar och beslut i ärenden.

Vi söker

Nu söker vi dig som har en samhällsvetenskaplig eller humanistisk examen på minst kandidatnivå. Har du en högre examen inom dessa områden är det meriterande.

Du har tidigare arbetslivserfarenhet av liknande arbetsgifter eller en dokumenterad erfarenhet av datainsamling, analys och visualisering av data samt av att skriva rapporter. Det är meriterande om du har god kunskap om samhällsutveckling och erfarenhet från arbete i olika databaser och statistiska programvaror, exempelvis STATA, R eller SPSS. Det är även meriterande om du har vana att arbeta med analyser av geografiska informationssystem (GIS).

Du har en god analysförmåga och du ser på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och anpassar dina angreppssätt till detta. Du är pedagogisk och kan beskriva svåra samband på ett begripligt sätt. 

Samarbete och samverkan är viktigt i rollen som analytiker. Därför är det av stor vikt att du är lyhörd och smidig i samarbetet. Du lyssnar och kommunicerar på ett konstruktivt sätt och är lösningsfokuserad. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Vill du bidra till länets utveckling och utföra ett arbete som kommer att ligga till grund för inriktningar och beslut i politiska ärenden är detta tjänsten för dig.

Tjänsten innehåller en del resor både i och utanför länet.

Vår arbetsplats

Tjänsten är placerad i den regionala utvecklingsförvaltningens administrativa stab. Här arbetar vi med administrativt stöd till förvaltningens chefer och verksamhet. Staben ansvarar för de interna processerna samt bereder olika underlag inom det administrativa området.

I den regionala utvecklingsförvaltningen arbetar vi med tillväxt- och utvecklingsfrågor i Kalmar län. Det gör vi genom att ta initiativ till och samordna insatser. Vi samverkar med aktörer i och utanför länet inom olika områden som näringsliv, miljö, infrastruktur, samhällsplanering, landsbygdsutveckling, kompetens, kultur och biblioteksutveckling. Vi skapar och deltar i nätverk och arbetar också med finansiering av utvecklingsinsatser som syftar till att gynna länets utveckling. I förvaltningen ingår regionens fyra folkhögskolor som finns i Gamleby, Högalid, Vimmerby och på Öland.

Vi är en del av Region Kalmar län, som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik och regional utveckling. Här finns totalt 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/9

Placering/enhet:

Regional utveckling

Anställningsform:

Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningstid:

Tidsbegränsad

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %, tjänsten är ett vikariat

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-02-16

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Helena Nilsson, Regional utvecklingsdirektör

0480-44 83 67
Upplysning om tjänsten

Helena Kaldner, HR-konsult

0480-44 83 76
Upplysning om tjänsten

Daniel Granello, Saco

0480-448 349

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30