Arbetsterapeut till Mobila Rehabteamet Samrehab Västervik

Region Kalmar

Vi erbjuder

Vi har nu förmånen att erbjuda dig ett spännande och givande arbete som Arbetsterapeut i vårt nystartade mobila rehabteam. Arbetet är varierande och givande och vi söker nu dig som är nytänkande och vill vara med i vårt utvecklingsarbete av det mobila rehabteamet och driva det framåt.

Det mobila rehabteamets huvudsakliga inriktning är rehabilitering av patienter med neurologiska sjukdomar och skador, traumatiska hjärnskador och ryggmärgsskador.  Det mobila rehabteamet fungerar som en länk mellan sluten och öppenvård samt underlättar för patienten vid övergång från sjukhus till hemmiljö.

Målet för det mobila rehabteamet är att säkerställa god och nära patientcentrerad rehabilitering där patienten ska få en trygg och säker vård.

Dina arbetsuppgifter består av att utreda patientens förmåga att klara vardagliga aktiviteter. Som Arbetsterapeut medverkar du vid hembesök, initiering av bostadsanpassning och hjälpmedelsutprovning i samarbete med kommunarbetsterapeut. Som arbetsterapeut får du arbeta med patienten genom hela kedjan och arbeta med rehabilitering i team.

Du kommer att ingå i en arbetsgrupp som består av Rehabsamordnare, Legitimerad Fysioterapeut, Legitimerad Arbetsterapeut samt Rehabassistenter. Vid behov hos patienten samverkar vi team tillsammans med Kurator, Logoped och Dietist.

Dina arbetstider är måndag till fredag, dagtid.

Vi söker

I denna tjänst söker vi sig som är Legitimerad Arbetsterapeut. Du är en person som tycker om att ta ansvar, är kreativ och har god empatisk förmåga. Du kan arbeta självständigt, men ser det som en självklarhet att samarbeta i teamet kring patienterna. Ett rehabiliterande förhållningssätt i varje unikt patientmöte är ett krav och du har ett motiverande och coachande förhållningssätt och har förmåga att se möjligheterna hos varje unik patient.

Har du fördjupade kunskaper inom neurologi och neurologiska sjukdomstillstånd samt erfarenhet av körkortsbedömningar är detta meriterande men inte ett krav. Du kommer att erbjudas utbildning i körkorts bedömning om du inte har detta sedan tidigare. 

Urval sker löpande.

Vår arbetsplats

Samrehab omfattar arbetsterapi, sjukgymnastik/fysioterapi och dietistverksamhet på Oskarshamns och Västerviks sjukhus, kuratorsverksamhet på Oskarshamns sjukhus, smärtenheten på Västerviks sjukhus och distriktsarbetsterapi och distriktssjukgymnastik/fysioterapi i Kalmar läns 6 norra kommuner.

Vision: Hälsolänet - För ett friskare, tryggare och rikare liv.
Patienten först i allt vi gör och i alla beslut vi tar.

Verksamhetsidé: Vi sprider kunskap, stärker det friska och genom goda möten stödjer vi den unika personen till eget ansvar för sin hälsa och sitt välbefinnande.

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård. Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2019/527

Placering/enhet:

Region Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2019-12-15

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Louise Ström

0490-866 63
Upplysning om tjänsten

Ulrika Blomé

0490-870 80
Upplysning om tjänsten

Ulrika Sundell, FSA

0490-874 11

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 16 december 2019 Lämna synpunkter på innehållet