Avdelningschef - Intensivvårdsavdelningen

Länssjukhuset i Kalmar, Kr Anestesiklinik

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en spännade roll i en högspecialiserad verksamhet. Som avdelningschef ansvarar du för avdelningens arbetsmiljö och förväntas leda, planera och utveckla verksamheten tillsammans med medarbetarna. I ditt uppdrag ingår ett delat ledarskap för intensivvårdsavdelningens medarbetare samt medarbetarna på uppvaksavdelning. En viktig roll är att öka tryggheten för våra nya och befintliga medarbetarna i form av utbildning och kompetensöverföring i samband med pågående pensionsavgångar.

I din roll ingår personalansvar för cirka 45 stycken specialistutbildade sjuksköterskor, allmänsjuksköterskor, undersköterskor och kanslist som alla arbetar i team. Medarbeterna har hög kompetens och är driftiga med ett stort ansvarstagande. Du kommer att ingå i klinikens ledningsgrupp och ha en tät kontakt med verksamhetschef och övriga avdelningschefer. Vi sträver efter ett utvecklande ledarskap, vilket innebär att vara ett föredöme som motiverar sin omgivning och skapar delaktighet genom att befinna sig nära verksamheten och se utvecklingsmöjligheter hos alla medarbetare. Du är aktiv i samverkansmöten med övriga verksamheter på sjukhuset. Stödfunktioner finns i form av exempelvis hjälp med schemaläggning.

Chefsskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

Vi söker

Vi söker dig som har examen från högskola eller universitet med inriktning mot hälso- och sjukvård. Ledarskapsutbildning och erfarenhet med personalansvar är meriterande. Vi söker en person som lätt kan bygga relationer och samarbeta. Du är en person som är lyhörd och har ett lösningsorienterat arbetssätt. Vidare kan du skapa motivation och förmedla energi i din kommunikationen med andra. Det är även viktigt att du har förmågan till helikopterseende i din roll som chef. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Intervjuer kan komma att genomföras löpande under ansökningstiden.

Vår arbetsplats

Anestesi- och intensivvårdskliniken har cirka 220 medarbetare. På operationsavdelningen genomförs årligen cirka 7 500 anestesier och på intensivvårdsavdelningen vårdas cirka 600 intensivvårdspatienter per år. Intensivvårds- och operationsverksamheten håller nationellt hög klass och båda enheterna har ett kontinuerligt utvecklingsarbete såväl internt som i samarbete med sjukhusets övriga kliniker. Anestesi- och intensivvårdskliniken innefattar sjukhusets operationsavdelning, uppvakningsavdelning, intensivvårdsavdelning och steriltekniska enhet. Verksamheten bedrivs i nybyggda lokaler och med genomgående modern utrustning. PDMS-systemet ICCA används både på IVA och operation vilket medger en helt digital registrering av patientdata.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2 200 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Med våra 2 300 medarbetare är sjukhuset tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Sjukhuset har uppvisat goda resultat nationellt under lång tid tack vare engagerade och kunniga medarbete – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö ska kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet. Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2019/84

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar, Kr Anestesiklinik

Anställningsform:

Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningstid:

Tidsbegränsad

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2019-06-08

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Sibylle Loo, basenhetschef

0480-811 24
Upplysning om tjänsten

Marcus Schukze, Kommunal

0480-81000
Upplysning om tjänsten

Anna Wångelid, Vårdförbundet

0480-810 83

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 22 maj 2019 Lämna synpunkter på innehållet