Avdelningschef - Kvinnokliniken

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Vi erbjuder en utvecklande tjänst som avdelningschef inom obstetrikdelen av Kvinnokliniken i Kalmar med inriktning mot BB. Verksamheten pågår dygnet runt, årets alla dagar, vilket innebär en bredd av arbetsuppgifter från mer planerade till andra av mer akut karaktär. Kvinnokliniken arbetar processinriktat där vi lyfter fram medarbetarnas engagemang. Här är din roll som chef att stimulera till att söka nya perspektiv, innovation och förändring samt föra detta vidare i linjeorganisationen. Det är av stor vikt att ta tillvara på medarbetarnas kompetens, motivation och utveckling samt arbeta på ett sätt som gynnar både patient, verksamhet och personal.

Som avdelningschef ansvarar du för avdelningens arbetsmiljö och förväntas leda, planera och utveckla verksamheten tillsammans med verksamhetschef, avdelningschefer, vårdutvecklare och medarbetare. Du har personalansvar för cirka 40 medarbetare, vilka är barnmorskor, undersköterskor och en administrativ assistent. Du är underställd verksamhetschefen och ingår i klinikens ledningsgrupp med de tre övriga avdelningscheferna. Verksamheten har ett viktigt samarbete med flera andra kliniker på sjukhuset såsom anestesikliniken och barnkliniken.

Chefskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

Vi söker

Vi söker dig som har examen från högskola eller universitet med inriktning mot hälso- och sjukvård. Det är meriterande om du har utbildning och erfarenhet som barnmorska. Chefserfarenhet eller deltagande i Regionens traineeutbildning är önskvärt.

Som person är du drivande och förändringsbenägen och har en förmåga att se lösningar på problem. Du är en tydlig ledare som har en god förmåga att fatta beslut och lyssna in dina medarbetares synpunkter. Vidare är du duktig på att samarbeta och skapa goda relationer. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Kvinnokliniken består av tre sektioner, Mödrahälsovård, Obstetrik och Gynekologi. Kvinnokliniken arbetar med förlossnings- och BB-vård, gynekologi, specialistmödravård och uroterapi. Den gynekologiska delen inriktar sig på gynekologiska sjukdomar och behandlingar samt tidiga graviditetskomplikationer upp till och med graviditetsvecka 21. På förlossningen/BB vårdas mammor och barn i samband med förlossning samt gravida kvinnor med graviditetskomplikationer from graviditetsvecka 22. Mödrahälsovårdens verksamhet består av graviditetsövervakning, föräldragrupper, preventivmedelsrådgivning, gynekologisk cellprovskontroll samt ungdomsverksamhet. Vi finns på barnmorskemottagningar, ungdomsmottagningar och familjecentraler, totalt 14 mottagningar. Specialistmödravården står för flertalet ultraljudsundersökningar/ultraljudsscreening under graviditet, samt sköter gravida kvinnor med komplicerande sjukdomstillstånd. Vårt motto är ledande kvinnoklinik - tillsammans för hälsa genom livet.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet. Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2019/682

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-01-15

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Ann-Marie Berglund

0480-44 82 70
Upplysning om tjänsten

Christine Petersson Stridh, Läkarföreningen

0480-810 00 vxl
Upplysning om tjänsten

Ulrika Sjöstrand, Vision

0480-810 00 vxl
Upplysning om tjänsten

Helén Rosenqvist Börjesson, Vårdförbundet

0480-810 00 vxl
Upplysning om tjänsten

Helene Bengtsson, SRAT

0480-810 00 vxl
Upplysning om tjänsten

Elin Blent, Kommunal

0480-810 00 vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 16 januari 2020 Lämna synpunkter på innehållet