Avdelningschef – Histologen – Klinisk patologi

Diagnostiskt centrum

Vi erbjuder

Är du en inspirerande och resultatorienterad person som är redo för nästa utmaning? Är du en motiverad och engagerad ledare som trivs med att arbeta innovativt och med att utveckla dina medarbetare? Välkommen att söka en av våra nya tjänster som avdelningschef för laboratoriet för histologi på Klinisk patologi. Klinisk patologi är en verksamhet som arbetar med sjukvårddiagnostik av vävnader och cellprover men även obduktion och administrativa uppdrag. Hos oss ges du möjlighet att vara med att driva och utveckla avdelningen då vi är ett visionärt och framåtskridande laboratorium. Vi har gjort stora tekniska satsningar inom basenheten såsom att digitalisera diagnostiken och att införa NGS-teknik.

Klinisk patologi är en välbemannad verksamhet med avancerade diagnostik och korta svarstider vilket vi är mycket stolta över.

Som avdelningschef för laboratoriet för histologi har du ansvar och befogenheter för verksamheten och dess personal, ekonomi och arbetsmiljö. Avdelningen för histologi består av ca 20 biomedicinska analytiker och en laboratorieassistent. I din roll kommer du ha ett nära samarbete med avdelningschefen för basenhetens andra avdelning som ansvarar för cytologi, bårhus och administration samt med verksamhetens basenhetschef.

Chefsskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

Vi söker

Vi ser gärna att du har relevant högskoleutbildning och tidigare arbetslivserfarenhet från arbete inom sjukvården. Vi bedömer att det är av vikt att du har erfarenhet av ledarskap och är en god organisatör. Vi lägger vikt vid och ser gärna att du har några års erfarenhet av sjukvårdslaborativt arbete eller inom liknande verksamhet. Du tycker om att leda och ser till individuella styrkor hos medarbetarna och tycker om att arbeta med människor. Du bör ha goda kunskaper i svenska, både skriftligen och muntligen.

Som person är du drivande och har ett positivt förhållningssätt. Du är en person som aktivt söker nya perspektiv på hur saker kan hanteras genom att analysera situationer som uppstår och hitta genomförbara lösningar. Du är lyhörd samtidigt som du är prestigelös och drar lärdom av dina och teamets erfarenheter tillsammans med feedback från din omgivning. Du är engagerad och motiverande i ditt förhållningssätt och har lätt för att samarbeta och skapa förtroende. Du trivs med att arbeta strukturerat och har lätt för att prioritera. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Klinisk patologi inom Region Kalmar län har ca 50 anställda medarbetare och ingår i förvaltningsdelen Diagnostiskt centrum inom Hälso- och sjukvårdsförvaltningen. Basenheten leds av en basenhetschef med två underställda avdelningschefer som båda tillsätts i en nybildad organisation från oktober 2020 där du är en av dessa. Basenheten består av två intigrerade avdelningar, histopatologi och cytologi/administration/bårhus, där bårhusverksamhet finns på de tre orterna Kalmar, Oskarshamn och Västervik. På Klinisk patologi arbetar vi kvalitetssäkert och är ackrediterad enligt ISO 15189.

Klinisk patologi utför årligen:

- ca 19 000 histopatologiremisser på biopsier och operationspreparat med sektionerad digitaliserad diagnostik
- molekylär patologi med NGS-teknikerna inom flera organsektioner
- ca 4200 cytologiremisser
- 19 500 cervixcytologiremisser inklusive HPV-baserad hälsokontroll för livmoderhalscancerprevention sedan augusti 2019
- ca 800 specialremisser främst flödescytometri
- ca 210 kliniska obduktioner

Avdelningen bedriver forskning inom bröst- och koloncancer och har verksamhetsförlagd utbildning för biomedicinska analytiker-, läkar- och medicinska sekreterarstudenter.

Vi är en del av Diagnostiskt centrum, som består av 260 medarbetare som årligen utför fler än fem miljoner analyser, undersökningar och behandlingar. Vi arbetar inom enheterna Klinisk patologi, Klinisk mikrobiologi, Klinisk kemi och transfusionsmedicin, Klinisk fysiologi och nuklearmedicin, Smittskydd och Vårdhygien samt Biobank- och vävnadscentrum. Vi är ett vetenskapligt kompetenscentrum och aktiva inom flera forskningsområden. Vår länsövergripande verksamhet finns på sjukhusen i Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Diagnostiskt centrum är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/384

Placering/enhet:

Diagnostiskt centrum

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-07-19

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Tomasz Gorecki, Verksamhetschef

0480-448 251
Upplysning om tjänsten

Hanna Arvidsson, SACO/Na, 0480-812 43

Larita Wigander, Kommunal, 0490-862 30
Upplysning om tjänsten

Laura cocha, Vårdförbundet, 0480-813 44

Gerd Bergström, Vision, 0491-782 747
Upplysning om tjänsten

Johan Karlsson, Läkarförbundet

0480-448 828

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 20 juli 2020 Lämna synpunkter på innehållet