Avdelningschef – Öron- näsa- halskliniken

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett stimulerande och varierande arbete som avdelningschef på öron- näs- och halsmottagningen, ÖNH. På ÖNH-mottagningen utreds och behandlas både barn och vuxna med sjukdomar i ÖNH-området och nattliga andningsuppehåll. Vi har ett stort patientflöde med ca 13000 patientbesök per år och goda medicinska resultat.

Som avdelningschef på ÖNH-mottagningen har du personalansvar för 18 medarbetare som arbetar som medicinska sekreterare, undersköterskor och sjuksköterskor. I din yrkesroll ansvarar du för avdelningens arbetsmiljö och förväntas leda, planera och utveckla verksamheten. Du är en del av klinikens ledningsgrupp och har ett nära samarbete med verksamhetschef och avdelningschef för hörselvård och logopedi.

Chefskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

Vi söker

Vi söker dig som har examen från högskola eller universitet med inriktning mot hälso- och sjukvård, eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Du har flera års erfarenhet inom din profession. Chefserfarenhet, deltagande i Regionens traineeutbildning eller annan motsvarande utbildning är önskvärt. Som person är du intresserad av ledarskap och tycker om att arbeta med och möta människor. Du ger tillit till dina medarbetare och är duktig på att bygga relationer och samarbeta. Du är inte rädd för att fatta beslut, är målinriktad och drivande i förbättringsarbeten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

ÖNH-kliniken utgörs av ÖNH-mottagningen, logopedmottagningen och hörselvården. Kliniken har mottagningsverksamhet i moderna och välutrustade lokaler, egna slutenvårdsplatser på samvårdsavdelning 39 och operationsresurser på centraloperation.

På ÖNH-mottagningen handläggs bl a infektionssjukdomar i öron- näsa och halsområdet, tumörer, neurologiska sjukdomar, trauman och nattliga andningsuppehåll. Även utredning av hörselnedsättning sker på mottagningen i samarbete med hörselvården. Inom sömnverksamheten arbetar våra sköterskor med utprovning av utrustning för nattlig övertrycksandning. Vi bedriver också omfattande dagkirurgisk verksamhet i form av hudoperationer. Vårt primära upptagningsområde omfattar ca 140 000 invånare i södra delen av Kalmar län. Kliniken är välfungerande, välbemannad och uppvisar goda resultat i nationella kvalitetsregister.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/84

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-03-09

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Anna Parke, Verksamhetschef

0480-817 98
Upplysning om tjänsten

Yvonne Bernsby, Vårdförbundet

0480-81000 (vxl)
Upplysning om tjänsten

Ellike Svensson, Vision

0480-81000 (vxl)
Upplysning om tjänsten

Kristoffer Sandelin, Läkarföreningen

0480-81000 (vxl)

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 29 februari 2020 Lämna synpunkter på innehållet