Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Avdelningschef Arbetsterapin och fysioterapin Kalmar

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Vi erbjuder en tjänst som avdelningschef för Arbetsterapin och fysioterapin i Kalmar. Verksamhetens uppdrag innebär främst arbete mot vårdavdelningar på Länssjukhuset, slutenvård och specialiserad öppenvårdsmottagning. Arbetsgruppen är stabil och präglas av samarbete, erfarenhet och kreativitet. I din roll som chef är det viktigt att fortsätta att utveckla och möta framtidens utmaningar och behov inom vården som exempelvis styrning och ledning, nära vård, nya arbetssätt och bemanning.

Det är centralt att du har ett tydligt, närvarande och utvecklande chef- och ledarskap i enlighet med Region Kalmar läns chef- och ledarskapsstrategi. Som avdelningschef ansvarar du för avdelningens arbetsmiljö och förväntas leda, planera och utveckla verksamheten. Du har ett delat ledarskap tillsammans med en avdelningschef, du är underställd verksamhetschefen och har även ett nära samarbete med klinikens övriga avdelningschefer. I rollen ingår personalansvar för cirka 15 medarbetare fördelat på yrkeskategorierna arbetsterapeut, fysioterapeut, undersköterska och assistent vård.  

Uppdraget som chef omfattas av 50 procent och resterande del innebär kliniskt arbete på kliniken. Chefskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

Vi söker

Vi söker dig som har examen från högskola eller universitet med inriktning mot hälso- och sjukvård, eller annan utbildning som bedöms relevant. Har du utbildning och erfarenhet inom rehabilitering är det meriterande. Chefserfarenhet eller deltagande i Regionens traineeutbildning är önskvärt.

Som person är du intresserad av ledarskap och har en vilja att utvecklas. Du är en trygg ledare som har förmåga att lyssna in och fatta självständiga beslut. Du planerar ditt arbete på ett strukturerat sätt och lägger stor vikt vid patientfokus. Vidare är du duktig på att samarbeta och skapa goda relationer och ser till att kompetens, engagemang och delaktighet tas tillvara hos medarbetarna. Det är viktigt att du ser styrkorna med ett delat ledarskap och betydelsen av att samspela med varandra. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Arbetsterapin- och fysioterapin vid Länssjukhuset i Kalmar är en del av Rehab Söder. På enheten arbetar 25 fysioterapeuter/sjukgymnaster och 15 arbetsterapeuter. Arbetet är ofta självständigt men innebär också ett nära samarbete med övriga professioner inom enheten och personal på mottagningar/avdelningar.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/234

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-03-29
Upplysning om tjänsten

Magnus Hellström, Verksamhetschef

0480-83269
Upplysning om tjänsten

Anna Petersson, Fysioterapeuterna

0480-81000vxl
Upplysning om tjänsten

Liz Gidesson, Kommunal

0480-81000vxl
Upplysning om tjänsten

Lilian Wittlock Andersson, Vision

0480-81000vxl
Upplysning om tjänsten

Elin Eriksson, Sveriges Arbetsterapeuter

0480-8100vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30