Avdelningschef Intensivvårdsavdelningen

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en spännande roll i en högspecialiserad verksamhet. I ditt uppdrag ingår ett delat ledarskap för medarbetarna på intensivvårdsavdelningen samt uppvakningsavdelningen. En viktig roll är att leda och fortsätta utveckla våra team av självgående och mycket kompetenta medarbetare. Samverkan med sjukhusets övriga verksamheter är en annan central uppgift.

Som avdelningschef ansvarar du för avdelningens arbetsmiljö och förväntas leda, planera och utveckla verksamheten i nära samarbete med verksamhetschef, avdelningschefer och medarbetare. Du är underställd verksamhetschefen och ingår i ledningsgruppen på Anestesi- och intensivvårdskliniken. I rollen ingår personalansvar för 34 medarbetare som är specialistutbildade IVA-sjuksköterskor, grundutbildade sjuksköterskor och undersköterskor. Administrativt stöd finns att tillgå.

Centralt är ett tydligt, närvarande och utvecklande chef- och ledarskap i enlighet med Region Kalmar läns chefsriktlinje. Chefskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

Vi söker

Vi söker dig som har examen från högskola eller universitet med inriktning mot hälso- och sjukvård, eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Du har flera års erfarenhet inom ditt yrke. Det är en fördel om du tidigare har arbetat inom intensivvård eller operationsverksamhet. Chefserfarenhet eller deltagande i Region Kalmar läns traineeutbildning är önskvärt.

Som person är du en lagspelare som vill utveckla dig själv och andra. Du är en utvecklingsinriktad och nyfiken ledare som gärna leder förändringsarbete. Vi vill att du har en positiv grundsyn och lägger stor vikt vid kundfokus. Du har lätt för att samarbeta med andra och förmåga att skapa goda relationer. Vidare kan du fatta självständiga beslut och planera ditt arbete på ett strukturerat sätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Vår arbetsplats

Anestesi- och intensivvårdskliniken innefattar sjukhusets centraloperationsavdelning, intensivvårdsavdelning och sterilcentral. Verksamheten bedrivs i väl anpassade lokaler och med modern utrustning. Kliniken har totalt ca 220 medarbetare. Operationsverksamheten liksom intensivvården är omfattande och varierad; på operationsavdelningen genomförs årligen ca 8000 anestesier, och på IVA vårdas ca 600 intensivvårdspatienter per år. På både intensivvårdsavdelningen och operationsavdelningen används PDMS-systemet ICCA, vilket medger en helt digital registrering av patientdata.

Intensivvårdsavdelningen är en del av Anestesi- och intensivvårdskliniken, och är en länsresurs med sju intensivvårdsplatser och 20 postoperativa uppvakningsplatser. På avdelningen arbetar cirka 40 intensivvårdssjuksköterskor och 40 undersköterskor.

Vår intensivvård och operationsverksamhet håller nationellt hög klass och har ett kontinuerligt utvecklingsarbete såväl internt som i samarbete med sjukhusets övriga kliniker. Kliniken arbetar sedan lång tid tillbaka med interprofessionellt lärande inom vårdyrkesutbildningar. På kliniken råder ett gott forsknings-, utvecklings- och fortbildningsklimat där egna projekt uppmuntras.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2022/529

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-07-31
Upplysning om tjänsten

Harald Persson, Verksamhetschef

0480-81124
Upplysning om tjänsten

Therese Nordström, Kommunal

0480-81000(vxl)
Upplysning om tjänsten

Linda Peterson, Vårdförbundet

0480-81000(vxl)
Upplysning om tjänsten

Jenny Ringblom, Vårdförbundet

0480-81000(vxl)

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 1 augusti 2022 Lämna synpunkter på innehållet