Avdelningschef Radiologiska kliniken

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en varierande roll på en enhet med god bemanning på Radiologiska kliniken. Då vår nuvarande avdelningschef går i pension söker vi dig som vill bli en del av vårt team på vår resa framåt. Vi är på språng och tar nu stora kliv för att utvecklas som basenhet och i denna utveckling kommer du att spela en viktig roll. Vi är ett team med olika lång erfarenhet och professioner vilket vi ser som en fantastisk tillgång i vår utvecklingsresa.

I rollen ingår personalansvar för 13 medarbetare som är medicinska sekreterare där du ansvarar för avdelningens arbetsmiljö och förväntas leda, planera och utveckla verksamheten i nära samarbete med övriga avdelningschefer och medarbetare. Du är underställd verksamhetschefen och ingår i ledningsgruppen.

I rollen som avdelningschef bidrar du till verksamhetsutveckling för kliniken och på uppdrag av verksamhetschef driva utveckling och förbättringsarbete för kliniken som helhet.

Centralt är ett tydligt, närvarande och utvecklande chef- och ledarskap i enlighet med Region Kalmar läns chefsriktlinje. Chefskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

Vi söker

Vi söker dig som har examen från högskola eller universitet, eller annan relevant utbildning för vår verksamhet. Chefserfarenhet eller deltagande i Regionens traineeutbildning är önskvärt. Vi ser att du har flerårig erfarenhet inom ditt yrke och har du tidigare arbetat med verksamhetsutveckling/styrning är det meriterande.

Som person är du lyhörd, vågar uttrycka din åsikt och lägger stor vikt vid kundfokus. Du kan fatta självständiga beslut och planera ditt arbete på ett strukturerat och analytiskt sätt men känner även ansvar för helheten. Vidare har du lätt för att samarbeta med andra och förmåga att skapa goda relationer. Vi vill att du är intresserad av problemlösning och leder gärna förändringsarbeten. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Radiologiska klinikens kännetecknas av driv, utveckling och närvaro. Vi vill att våra medarbetare ska känna trygghet och delaktighet i sitt arbete och utvecklas med uppdraget. För oss innebär det ett närvarande ledarskap, tid för kompetensutveckling, reflektion, teamarbete och möjlighet till karriärsutveckling. Vi är en mellanstor klinik som ger möjlighet till både bredd och specialisering inom våra olika professioner. Vi är ca 100 medarbetare som på olika sätt bidrar för att utveckla och förvalta ny kunskap inom de olika undersökningar vi erbjuder, både akuta och elektiva. Vi arbetar i en modern maskinpark med CT, slätröntgen, MR, angiografi, mammografi, ultraljud och genomlysning. Ett arbete pågår för att få PET-CT på plats till 2026 och en utökning av MR diagnostiken pågår också. Tillsammans skapar vi en arbetsplats med stort engagemang och delaktighet, där alla ges möjlighet att vara med och påverka. Vi kombinerar ett stort medicinskt kunnande med en stor mänsklig omtanke och ser att tekniken som finns inom vårt område hela tiden utvecklar oss och skapar stora möjligheter för våra medarbetare att utvecklas med den.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2022/784

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-10-02
Upplysning om tjänsten

Håkan Ehlin, verksamhetschef

0480-38496
Upplysning om tjänsten

Jeanette Karlsson, Vision

0480-81000vxl
Upplysning om tjänsten

Ingegerd Ekström, Kommunal

0480-81000vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 3 oktober 2022 Lämna synpunkter på innehållet