Avdelningschef till Kirurgavdelning

Västerviks sjukhus

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en roll som avdelningschef i en dynamisk välfungerande verksamhet på kirurgkliniken i Västervik. Du kommer där att leda kompetenta medarbetare på vårdavdelning 2 och vara en viktig del i kirurgklinikens verksamhet.

Rollen som avdelningschef innebär att du leder och fördelar arbetet på avdelningen, har ansvar för verksamhet, ekonomi, personal och arbetsmiljö samt följer upp mål och resultat. I rollen ingår personalansvar för 25 medarbetare som arbetar som sjuksköterskor och undersköterskor.

Du är en del av klinikens ledningsgrupp, underställd verksamhetschefen och har nära samverkan med klinikens andra 3 chefer.

Som chef hos oss får du tillgång till olika forum för dialog och stöd i ditt ledarskap. HR, controller och verksamhetsutvecklare finns kopplade till kliniken och stöttar dig konsultativt med de frågor du ställs inför. Kompetensen hos våra chefer och ledare är av avgörande betydelse för resultaten och fortlöpande kompetensutveckling planeras efter verksamhetens behov. Vi erbjuder en rad interna chefsutbildningar.

 

Vi söker

Vi söker dig som har examen från högskola eller universitet med inriktning mot hälso- och sjukvård, exempelvis sjuksköterska. Vi ser gärna att du har flerårig erfarenhet inom ditt yrke. Chefserfarenhet, deltagande i Regionens traineeutbildning för blivande chefer eller annan motsvarande ledarutbildning är önskvärt.

Ditt chefskap ska vila på Region Kalmar läns värdegrund och vision för ett friskare, tryggare och rikare liv. Vi vill att du ska ha ett tydligt ledarskap som kännetecknas av en tillit till medarbetarnas engagemang och vilja att ta ansvar. I vår organisation är öppenhet, kunnighet och engagemang viktiga grundstenar.

Till denna tjänst söker vi en chef med förmåga att skapa goda relationer, samarbeta samt främja och utveckla medarbetarnas idéer och ge dem den information, motivation, trygghet och det stöd som de behöver.

Du är drivande och vill utveckla din verksamhet, dina medarbetare och ditt eget ledarskap.

Anställningsform

Chefskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

 

Vår arbetsplats

Kirurgkliniken är en av Västerviks sjukhus kärnverksamheter och bedriver en bred verksamhet inom allmän kirurgi med fullt akutkirurgiskt uppdrag. Kirurgkliniken är en av de största klinikerna vid Västerviks sjukhus och består av två vårdavdelningar, en mottagning samt endoskopimottagning. Här bedrivs både kirurgisk och urologisk vård. Vården bedrivs av ca 120 kunniga och engagerade medarbetare, och präglas av tillgänglighet och bra resultat som redovisas öppet i tillämpliga kvalitetsregister.

På avdelning 2 finns bredden inom kirurgi vilket innefattar allt från akut omhändertagande till vård i livets slutskede. På avdelningen ligger fokus på kirurgi inom övre- och nedre buk samt inneliggande öron-näsa- hals patienter. Avdelningen har 16 vårdplatser och bedriver även viss mottagningsverksamhet i form av bland annat såromläggningar.

Läs mer om att leva och bo i Västervik

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/235

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-09-06

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Johan Svensson, Basenhetschef

0490-878 12
Upplysning om tjänsten

Elin Sjöblom, HR-konsult

0490-864 08
Upplysning om tjänsten

Kimmy Hjalmarsson, Kommunal

0490-86000
Upplysning om tjänsten

Eijla Ahl, Vision

0490-86000
Upplysning om tjänsten

Maria Andersson, SACO

0490-86000

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 7 september 2020 Lämna synpunkter på innehållet