Avdelningschef vuxenpsykiatriska öppenvården

Psykiatriförvaltningen

Vi erbjuder

När en av våra avdelningschefer nu väljer att söka nya utmaningar söker vi hennes efterträdare. Vi kan erbjuda dig ett varierande och utvecklande arbete som avdelningschef inom vuxenpsykiatriska öppenvården i Västervik. Tillsammans med dina medarbetare kommer du att arbeta för att behålla och utveckla kvaliteten i vården och skapa förutsättningar för en god arbetsmiljö med hög patientsäkerhet.

Uppdraget innebär direkt personalansvar för ca 30 medarbetare (psykologer, sjuksköterskor, kuratorer, skötare) och i verksamheten arbetar även läkare och medicinska sekreterare. Paramedicinska resurser finns också kopplade till verksamheten. Som avdelningschef planerar, leder och utvecklar du verksamheten i samarbete med dina medarbetare. Du har ansvar och befogenheter gällande personal, ekonomi och arbetsmiljö.

Avdelningschefen är direkt underställd verksamhetschefen och ingår tillsammans med ytterligare sju chefer i ledningsgruppen för Vuxenpsykiatri Norr/Rättspsykiatrin. Du har ett nära samarbete med dina chefskollegor.

Region Kalmar län erbjuder interna ledarskapsutbildningar som samtliga av chefer deltar i. HR-konsult, controller, verksamhetsutvecklare och kommunikatör finns kopplade till verksamheten och stöttar dig konsultativt med de frågor du ställs inför.

Våra chefsförordnanden är tidsbegränsade och du erbjuds en tillsvidareanställning inom din grundprofession. 

Vi kommer att intervjua löpande under ansökningstiden så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Vi söker

Vi söker dig som har högskoleexamen inom hälso- och sjukvårdsområdet. Utbildning och erfarenhet inom ledarskap, organisation och administration är liksom psykiatrisk erfarenhet meriterande för tjänsten.

Du har mycket god samarbetsförmåga, är flexibel och engagerad. Rollen kräver också att du är ansvarstagande och har god förmåga att planera och organisera ditt arbete.

Det är viktigt att du arbetar aktivt för att främja medarbetarnas och enhetens kompetensutveckling.

Vår arbetsplats

Vi är ca 200 medarbetare inom Vuxenpsykiatri norr/Rättspsykiatrin och verksamheten består av öppenvård, heldygnsvård och rättspsykiatri. Vi är inne i en spännande utvecklingsfas och Vuxenpsykiatrin i Västervik bygger för närvarande ett nytt psykiatrihus som står klart för inflyttning år 2025. Då samlas verksamhetens samtliga mottagningar och avdelningar i Västervik under samma tak.

Öppenvården i Västervik är än så länge uppdelad på två fysiska arbetsplatser, vuxenpsykiatrisk mottagning 1 och 2. Målgruppen är patienter 18 år och äldre som är i behov av psykiatrins specialiserade utrednings-, bedömnings- och behandlingsinsatser.

Vi ingår i Psykiatriförvaltningen i Region Kalmar län. Inom förvaltningen arbetar totalt 600 medarbetare med specialistpsykiatrisk vård och behandling för vuxna, barn och ungdomar.
Psykiatriförvaltningen är en del av Region Kalmar län, vars 7 000 medarbetare jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare.
Region Kalmar län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2022/1003

Placering/enhet:

Psykiatriförvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-12-31
Upplysning om tjänsten

Christian Jansson, verksamheschef

070-6710840
Upplysning om tjänsten

Enisa Rakovic, Kommunal

0490-86846
Upplysning om tjänsten

Anna Nordström, Psykologförbundet

0490-86468
Upplysning om tjänsten

Mats Karlsson, Vårdförbundet

0490-86484
Upplysning om tjänsten

Marie Fältsjö, Vision

0490-87496

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 1 januari 2023 Lämna synpunkter på innehållet