Barnmorska, Mödrahälsovården södra Kalmar län

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Vi på mödrahälsovården södra Kalmar län står inför en generationsväxling, där grundstommen i personalstaben blir allt yngre. Hos oss får du vara en del av det positiva utvecklingsarbete som vi står inför. Vår arbetsplats kännetecknas av kompetenta, kunniga och trygga medarbetare. Vårt arbete präglas av ett gott samarbete inom mödrahälsovården tillsammans med övriga kvinnokliniken, både gyn och obstetrik-sektion. Vi är en lagom stor klinik vilket skapar förutsättningar för en familjär anda där du har eller får personlig kännedom om arbetskamraterna på basenheten. På flera av våra mottagningar kan du som vill vara med och driva ungdomsmottagningsarbete. Möjlighet finns även till specialuppdrag till exempel tobaksterapeut och arbete med STI. Här på mödrahälsovården är vi handledare åt barnmorskestudenter och läkarstudenter. I tjänsten som barnmorska hos oss arbetar du självständigt i ständig yrkesmässig utveckling och genom personliga möten med många olika typer av människor. Det fina i vårt arbete är att du får följa föräldrar under en längre tid, stärka dem genom graviditeten och i föräldraskapet.

Vi söker

Vi söker dig med en önskan om att arbeta i mödrahälsovård! Du har barnmorskelegitimation. I mödrahälsovården ska du som barnmorska ha förskrivningsrätt. Har du inte det erbjuder vi den kompletteringen hos oss vid början av din anställning. Vi ser det som en fördel att du tidigare arbetat inom mödrahälsovård. Som barnmorska är du trygg i din profession och van vid att ta och stå för egna beslut. Självklart diskuterar ni problem tillsammans som kollegor. Du behöver vara självständig i ditt arbete samtidigt som du ska kunna arbeta med flera yrkeskategorier som t.ex. sjuksköterskor, socionomer, undersköterskor och pedagoger på Öppen Förskola. Som person tror vi att du är lyhörd, empatisk, initiativrik, flexibel och positiv till förändrings- och utvecklingsarbete. Vi sätter stort värde i att du gått utbildning i sexologi, motiverande samtal samt arbetat i journalsystemen Cosmic och Obstetrix. Du bör behärska engelska språket och gärna ytterligare språk eftersom vi tar hand om besökare med olika bakgrund.

Vår arbetsplats

På mödrahälsovården arbetar vi med förebyggande hälsoarbete för hälsa genom livet. Här på mödrahälsovården söder har vi tolv familjecentraler vilket underlättar samverkan mellan patienter och berörda verksamheter. Mödrahälsovårdens uppdrag är att genom främjande och förebyggande insatser och identifiering av risker för ohälsa, bidra till god sexuell och reproduktiv hälsa samt minimera risker och sjuklighet för kvinnor och barn under graviditet, förlossning och spädbarnstid. Mödrahälsovårdens verksamhet består av graviditetsövervakning, preventivmedelsrådgivning, gynekologisk cellprovskontroll samt ungdomsverksamhet. Vi finns på barnmorskemottagning, ungdomsmottagningar och familjecentraler, totalt 14 mottagningar i de åtta kommunerna i södra Kalmar län. Mödrahälsovården är en av de främsta aktörerna inom sexuell och reproduktiv hälsa samt folkhälsa. Målet för Mödrahälsovården är att erbjuda jämlik vård av hög standard.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet. Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2019/541

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2019-12-15

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Susanne Nilsson, avdelningschef

0480-81842
Upplysning om tjänsten

Helen Bengtsson, SRAT

0480-484 19
Upplysning om tjänsten

Helén Rosenqvist Börjesson, Vårdförbundet

0480-410 50

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 11 december 2019 Lämna synpunkter på innehållet