Barnmorska Mödrahälsovården

Region Kalmar

Vi erbjuder

Vill du arbeta på en mottagning där du får vara med och bygga upp en Familjecentral från grunden?

Då vill vi välkomna dig till oss på Mödrahälsovården i Vimmerby. Till hösten hoppas vi att planeringen för Familjecentralen är i full gång. Sedan väntar det roliga arbetet med att bygga upp en hälsofrämjande, förebyggande och stödjande verksamhet för barn och föräldrar.

Vi är ett litet och glatt gäng, tre barnmorskor och en undersköterska som arbetar i god laganda och sätter ”patienten först”. Inom mödrahälsovården arbetar du med graviditetskontroller, föräldrastöd, telefonrådgivning, preventivmedelsrådgivning, ungdomsmottagning med utåtriktad verksamhet samt förebyggande gynekologisk hälsokontroll. Ett stimulerade och utvecklande arbete med stor variation. Vi är ett trivsamt och kompetent arbetslag som arbetar nära varandra.

Mottagningen är en del i ett större sammanhang bland fyra andra Familjecentraler. Vi samverkar tätt med Familjecentralen i Hultsfred men även med övriga mottagningar.

Vimmerby är en unik liten småstad i hjärtat av Småland. Astrid Lindgrens barndomshem Näs och Astrid Lindgrens värld har satt orten på kartan. Inom några mils omkrets finner du många utflyktsmål som Katthult, Rumskullaeken och inte minst närheten till Västervik och dess skärgård. Kommunen har en stor turisttillströmning året runt.

För att du ska få en så bra start som möjligt så erbjuder vi en individuellt anpassad introduktion beroende på tidigare erfarenheter. Hospitering på övriga enheter inom Kvinnokliniken är ett led i inskolningen. Du är även välkommen att hospitera för att få möjlighet att se vår mottagning och träffa våra medarbetare. Du får då följa med en av våra barnmorskor för att se hur vi arbetar.

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad barnmorska med förskrivningsrätt och gärna med erfarenhet av mödrahälsovårdsarbete. Du ska kunna ta eget ansvar och arbeta självständigt. Ett positivt förhållningssätt och ett gott bemötande värderas högt. Kunskaper i olika datasystem som Cosmic och Obstetrix är önskvärt.

Vår arbetsplats

Mödrahälsovården i Vimmerby är en av fem mottagningar i norra Region Kalmar län. Vi är omkring 30 medarbetare i form av barnmorskor, undersköterskor och medicinsk sekreterare. Organisatoriskt tillhör Mödrahälsovården Kvinnokliniken på Västerviks sjukhus med drygt 100 medarbetare.

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård. Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2019/171

Placering/enhet:

Region Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2019-06-27

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Eva Wester

Avdelningschef

0490-863 79

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30