Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Beteendevetare till arbetsmiljö och hälsa

Regionstab

Vi erbjuder

Arbetsmiljö och Hälsa är region Kalmars inbyggda företagshälsa. Vårt uppdrag är att vara en oberoende resurs som på kort och lång sikt stödjer Region Kalmar län i arbetet med att realisera målet att vara en av Sveriges bästa arbetsplatser.

Som personalkonsulent på Arbetsmiljö och hälsa har du en viktig roll som stöd Insatserna riktar sig både till organisationen som helhet, enskilda arbetsplatser, grupper och individer. Genom ditt arbete bidrar du till vårt arbete att skapa en god arbetsmiljö med stöd till medarbetare, skyddsombud, fackliga företrädare och chefer inom Region Kalmar län.

Som personalkonsulent på Arbetsmiljö och hälsa kommer du bland annat att arbeta med att identifiera och beskriva sambanden mellan arbetsmiljö, hälsa och produktivitet på organisations-, grupp- och individnivå med fokus på organisatorisk och social arbetsmiljö.

Du kommer även, tillsammans med dina kollegor erbjuda tvärprofessionella bedömningar, åtgärdsförslag och tjänster.

Du kommer även att samverka med externa aktörer, exempelvis Försäkringskassan och andra intressenter.

Inom enheten arbetar vi tillsammans med att tillämpa metoder och tekniker som grundar sig på objektivitet, vetenskap och beprövad erfarenhet samt verka för att ny kunskap och nya metoder används

Vi söker

Vi söker dig som vill arbeta hälsofrämjande, förebyggande och rehabiliterande på alla nivåer inom organisationen.

Du har en högskoleexamen som socionom eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Det är meriterade om du har vidareutbildning inom företagshälsovård och/eller erfarenhet av att arbeta inom företagshälsovård.

Du kommer arbeta med psykosociala frågor såsom samtalsstöd/rådgivning, konflikthantering, grupputveckling, krishantering, handledning, psykosociala kartläggningar, psykosociala skyddsronder, utbildningar med mera.

För att trivas i rollen är du engagerad och utåtriktad och har förmåga att skapa förtroende kring ditt arbete. Du skapar goda relationer och trovärdighet i samarbete med personer inom såväl som utanför organisationen.

Det finns en stor variation i arbetet så du behöver ha förmågan att tänka och arbeta flexibelt och självständigt för att kunna möta de behov som snabbt kan dyka upp.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Arbetsmiljö och Hälsa är Region Kalmar läns inbyggda företagshälsa. Vårt uppdrag är att vare en oberoende resurs som på kort och lång sikt stödjer Region Kalmar län i arbetet med att realisera målet att vara en av Sveriges bästa arbetsplatser.

Vi erbjuder en oberoende och professionell specialistkompetens inom arbetsmedicin, rehabilitering, ergonomi, arbetspsykologi, förebyggande arbetsmiljöarbete och arbetsmiljörelaterade frågeställningar.

Vi genomför insatser på individ- grupp- och organisationsnivå som främjar hälsa, förebygger risker för ohälsa och olycksfall samt rehabiliterar åter till arbetslivet.

Vår enhet är en del av Regionstaben, där det jobbar 140 experter inom bland annat arbetsmiljö, ekonomi, HR, hållbarhet, hälsa, juridik, kommunikation, läkemedel, planering, samordning, säkerhet och utveckling. Alla arbetar för att utveckla organisationen och förbättra för invånarna i Kalmar län. Inom våra respektive expertområden är vi även ett stöd till Region Kalmar läns ledning, chefer, förvaltningar och verksamhet.
Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/306

Placering/enhet:

Regionstab

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-04-16
Upplysning om tjänsten

Ylva Gorton

0480-84322

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30