Biträdande avdelningschef - Medicinkliniken

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Medicinkliniken vill förstärka ledningsfunktionen på avdelning 17. Vi erbjuder dig en chefsroll i en verksamhet med stor möjlighet att vara med och utveckla en avdelning med avancerad vård för framtiden. Ta chansen att utveckla ditt ledarskap tillsammans med en erfaren chef!

Som biträdande avdelningschef har du ett verksamhetsnära chefskap och ansvarar för bland annat arbetsmiljö, medarbetarsamtal, lönesättning och schemaläggning. I din roll ingår personalansvar för cirka 40 undersköterskor och du är direkt underställd avdelningschefen. Avdelningschefen har det samlade ledningsansvaret för avdelningen samt personalansvar för sjuksköterskor och medicinska sekreterare. Biträdande avdelningschef ska företräda arbetsgivaren samt tillsammans med avdelningschefen ansvara för att leda och utveckla både verksamhet och medarbetare. Centralt är ett tydligt, närvarande och utvecklande chef- och ledarskap i enlighet med Region Kalmar läns chefsriktlinje. Du ersätter ordinarie avdelningschef vid dennes frånvaro. Chefskapet är tidsbegränsat och vi erbjuder tillsvidareanställning i organisationen utifrån din grundprofession.

Vi söker

Vi söker dig som har examen från högskola eller universitet med inriktning mot hälso- och sjukvård, eller annan utbildning som bedöms relevant för uppdraget. Vi ser att du har flerårig erfarenhet inom ditt yrke. Ledarskapserfarenhet och/eller deltagande i Regionens traineeutbildningen är önskvärt.

Som person är du drivande och strukturerad. Du initierar och slutför dina arbetsuppgifter med engagemang. Du förväntas vara en närvarande chef som har stort intresse av att leda den dagliga driften, stödja medarbetarna i verksamheten och arbeta med verksamhetsutveckling. Vidare är du duktig på att samarbeta och skapa goda relationer.

Vår arbetsplats

Medicinkliniken har i första hand ett akut- och närsjukvårdsuppdrag. Vi ska tillsammans med omgivande vårdgivare erbjuda medborgarna en god vård, med för patienten tillgänglighet efter medicinskt behov. Kliniken kan idag erbjuda sektioner med vård som gränsar till högspecialiserad vård. På avdelning 17 vårdas patienter inom hematologi, stroke/neurologi, gastroenterologi samt lungmedicinsk vård. På avdelningen arbetar flera olika yrkeskategorier i team med patienten i centrum. Verksamheten pågår dygnet runt.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet. Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2019/480

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2019-11-03

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Carina Edlund

0480-44 87 04
Upplysning om tjänsten

Anneli Johnsson, Vårdförbundet

0480-81000 (vxl)
Upplysning om tjänsten

Åsa Bratt, Läkarföreningen

0480-81000 (vxl)
Upplysning om tjänsten

Eva Pentéus, Kommunal

0480-81000 (vxl)
Upplysning om tjänsten

Karin Jansson, Vision

0480-81000 (vxl)

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 4 november 2019 Lämna synpunkter på innehållet