Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Biträdande skolledare

Regional bildningsverksamhet

Vi erbjuder

I rollen som biträdande skolledare ingår du i skolledningen tillsammans med folkhögskolans rektor. Er uppgift är att tillsammans leda, utveckla och följa upp verksamheten.  Det gemensamma arbetet ska tillsammans med övriga medarbetare stärka folkhögskolan som utbildningsform och skapa de bästa förutsättningarna för folkhögskolans deltagare. I ditt uppdrag ingår att ha personalansvar och ansvar för arbetslagsutveckling för verksamhetsstödet som innefattar kök, lokalvård, vaktmästeri, administration, internatverksamhet, sommarkurser, lokalfrågor, IT samt marknadsföring. Du gör ekonomiska uppföljningar tillsammans med rektor för att säkerställa att verksamheten har en ekonomi i balans. Som biträdande skolledare samordnar du även vår konferensverksamhet.

Gamleby folkhögskola har cirka 50 anställda, varav 18 ingår i verksamhetsstödet. Skolan har omkring 240 deltagare och ett internat med drygt 70 rum.

Vi söker

Vi söker dig som har chefsutbildning och högskoleexamen inom ett för tjänsten relevant område, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta som chef med personalansvar och har förmåga att skapa goda relationer, lyssna, bekräfta samt tydliggöra beslut och visioner. Har du erfarenhet av att vara chef för en bredd av yrkesgrupper är det meriterande. Vidare har du kunskap om förbättrings- och utvecklingsarbete. Du har ett samhällsintresse som grund för fortsatt utvecklingsarbete kring demokrati, samhällsengagemang och framförallt hållbarhetsfrågor. Som person har du fokus på problemlösning, är kreativ och bjuder in till delaktighet och kommunikation på ett tydligt sätt.

Det är meriterande om du har erfarenhet av folkbildningsarbete på folkhögskola eller i studieförbund samt av marknadsföring.

Då det förekommer resor i tjänsten är B-körkort ett krav.

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så vänta inte med din ansökan!

Vår arbetsplats

Gamleby folkhögskola har lång erfarenhet av att arbeta med folkbildning, vårt motto är ”Mötas, lära och växa”. Våra övergripande mål för folkhögskolans arbete är att:

  • Bedriva verksamhet som bidrar till att stärka och utveckla demokratin.
  • Göra det möjlighet för en ökad mångfald av människor att påverka sin livssituation och skapa engagemang att delta i samhällsutvecklingen.
  • Utjämna utbildningsklyftorna och höja bildnings- och utbildningsnivån i länet.
  • Bredda intresset för kultur och öka delaktigheten i kulturlivet.
  • Bidra till ökad folkhälsa genom utvecklingsarbete kring hälsa och kultur.
  • Bidra till bättre integration genom en bredd av utbildningar.
  • Stärka arbetet för hållbar utveckling med utgångspunkt från Agenda 2030.

Gamleby folkhögskola ligger vid Gamlebyviken. Vi har internat och eget kök på skolan samt stora möjligheter till friluftsliv med skärgård och natur nära inpå. Helheten skapar en trygg och studiemotiverande miljö. Vi arbetar i mindre studiegrupper, med möjlighet att bygga upp goda relationer mellan medarbetare och deltagare. Vi uppmuntrar till delaktighet i skolans utformning och utveckling. Dialog är det centrala i vår undervisningsmiljö.

Vi har en bredd i vår inriktning av olika folkhögskolekurser. Våra profilkurser rör sig inom konstnärligt fotografi, hållbara textila kurser samt hållbarhetskurser. Vi har yrkesutbildningar till fritidsledare, socialpedagog, lärarassistent samt undersköterska. Därtill yrkeshögskoleutbildningen TV- produktionsspecialist. Våra allmänna kurser leder till högskolebehörighet och är möjliga att studera på för alla som behöver läsa in sin gymnasiekompetens. De flesta av våra kurser bedrivs som heltidskurser på skolan, men vi har också distanskurser med obligatoriska träffar.

I förvaltningsområdet Bildning ingår fem basenheter, Biblioteksutveckling och de fyra folkhögskolorna: Gamleby folkhögskola, Högalids folkhögskola, Vimmerby folkhögskola och Ölands folkhögskola. Folkhögskolorna ska erbjuda ett brett utbud av utbildningar som bidrar till att höja bildnings- och utbildningsnivån i länet. Biblioteksutveckling initierar, leder och samordnar länets gemensamma utvecklingsarbete inom biblioteksområdet.
Vi är en del av Region Kalmar län, som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik och regional utveckling. Här finns totalt 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/251

Placering/enhet:

Regional bildningsverksamhet

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-04-16
Upplysning om tjänsten

Pethra Larsson, rektor

0493-13102
Upplysning om tjänsten

Benny Persson, Vision

0493-13100

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30