Chef IT Infrastruktur

IT- förvaltningen

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett brett arbetsfält inom Region Kalmar läns IT-verksamhet med ansvar för planering, ledning och samordning av enheten IT Infrastruktur, en verksamhet som står inför ständig utveckling och nya utmaningar utifrån kundbehov. Inom IT Infrastruktur finns teamen server/lagring, kommunikation och säkerhet. Som chef för IT Infrastruktur ansvarar du, tillsammans med teamledarna för Region Kalmar läns infrastrukturmiljö. Enheten arbetar länsövergripande med underhåll och drift av servermiljö, nätverk samt IT-säkerhetslösningar. All drift hanteras internt inom Region Kalmar län.

 - Efter många år inom privata näringslivet överraskades jag av vilken nivå av framåtanda, lyhördhet för verksamhetens behov och tekniskt kunnande som finns inom Region Kalmar läns IT. Man arbetar aktivt och långsiktigt med förutsättningarna till ett hälsosamt arbetsliv och bra utvecklingsmöjligheter och det blev därför en positiv omställning från privata näringsliv till det offentliga, säger Per Engström, ställföreträdande IT-direktör och tidigare chef för IT Infrastruktur.

Ditt huvudansvar är att säkerställa att Region Kalmar län har en säker och störningsfri IT-miljö. Du ansvarar för att i samarbete med övrig IT-verksamhet, efter givna strategier och budgetramar, ta fram de effektivaste och bästa lösningarna för en stabil infrastruktur.

Vi vill att du som chef leder, samordnar och utvecklar enhetens verksamhet och ansvarar för att uppsatta mål förverkligas tillsammans med medarbetarna. Du har förmåga att stimulera och entusiasmera medarbetarna att arbeta med ständiga förbättringar för att nå framgång och bra resultat. Arbetet spänner över ett brett område och innehåller allt från dagliga operativa frågor till övergripande strategier och planer.

Du ansvarar inför IT-direktören för enhetens verksamhet, ekonomi, personal och arbetsmiljö och du ingår i ledningsgruppen. Enheten har ca 25 medarbetare och din arbetsplats är i våra centrala lokaler i kvarteret Valfisken, Kalmar. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass.

Vi söker

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Du har erfarenhet av att arbeta i komplexa systemmiljöer i större verksamheter och det är meriterande om du har lett förändringsprojekt inom IT.

Ledarskapet inom Region Kalmar län utgår från tre viktiga delar: öppet, engagerat och kunnigt som vi ser att du svarar upp mot. Som chef förväntas du förena rollerna som ledare, strateg och chef.

Du har dokumenterat goda chefserfarenheter och bra ledaregenskaper samt en utvecklad förmåga att entusiasmera och leda mot gemensamma mål. Du sätter samarbete högt och är bra på att skapa effektiva team och att utveckla medarbetare. Du har kapacitet att tolka verksamhetens behov och översätta dem till lösningar samt en god talang att se helheten, är analytisk och kan prioritera verksamhetens applikationsutveckling.

Som person är du full av idéer och engagerad i din roll. Du tycker om att jobba strukturerat och systematiskt. Ordning och reda är en av dina ledstjärnor. Resultat är för dig lika viktigt som relationer. Arbetet innefattar mycket kontakter med olika kundgrupper och samarbetspartner, vilket gör att du måste ha en stark kundfokus och har lätt att uttrycka dig skriftligt såväl som verbalt. Du räds inte av att ta egna initiativ och motiveras av ett självständigt arbetssätt, såväl som du är en god samarbetspartner. Stor vikt lägger vi på personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Den digitala utvecklingen är i starkt fokus och där har vårt arbete fått uppmärksamhet på nationell nivå. Tempot är högt och utvecklingen är snabb. Enheten IT Infrastruktur verkar proaktivt för en störningsfri IT-miljö och stora krav ställs på kundfokus och servicemässighet. I stor utsträckning sker arbetet i samarbete med övriga enheter inom Region Kalmar läns IT-verksamhet och tillsammans utvecklar vi dess framtida IT-lösningar.

All IT inom Region Kalmar län driver vi i egen regi, vilket betyder hela kedjan från försörjningssystem och datahallar till teknisk och funktionell systemförvaltning, support samt digitaliseringsprojekt. Att arbeta med IT i Region Kalmar län är speciellt och unikt, på flera sätt. Den IT vi levererar syftar till att driva en effektiv och säker hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, bildningsverksamhet och regional utveckling i hela länet.

Vi kan det vi gör och är stolta över det. Vi är professionella i alla lägen och får kunden att känna förtroende och trygghet i kontakten med oss. Genom att arbeta med omvärldsbevakning, ständiga förbättringar och att dela med oss av det vi kan utvecklar vi vår kompetens. Hos Region Kalmar läns IT värnar vi om våra medarbetare och arbetar aktivt med att erbjuda en god arbetsmiljö och ett hållbart arbetsliv. Vi har en stor variation på arbetsområden och våra medarbetare har goda möjligheter att utvecklas inom organisationen.

Läs gärna mer om att jobba med IT inom Region Kalmar län.

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av Region Kalmar läns kärnverksamhet och en förutsättning för den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns 150 medarbetare på orterna Kalmar, Oskarshamn och Västervik. Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2019/215

Placering/enhet:

IT- förvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2019-08-14

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Johan Hallenborg

IT-direktör

0480-837 47
Upplysning om tjänsten

Mats Tyrbo, Vision

0480-840 00 vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30