Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
bild för annons Distansutbilda dig till röntgensjuksköterska med ersättning

Distansutbilda dig till röntgensjuksköterska med ersättning

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Arbetet med att knyta utbildningen till röntgensjuksköterska närmre länet går nu in i nästa fas! Från och med hösten 2023 har du möjlighet att söka till utbildningen via Jönköpings universitet med studieort Kalmar. Ta chansen att utbilda dig till röntgensjuksköterska och få ersättning under din studietid. Vi erbjuder nu dig ersättning för resor, boende och studentlitteratur när du studerar till röntgensjuksköterska på röntgensjuksköterskeprogrammet (180 HP) på distans vid Jönköpings universitet. Under din studietid är du studieledig från din ordinarie tjänst i Region Kalmar. Efter avklarad utbildning anställs du som röntgensjuksköterska på Radiologiska kliniken på Länssjukhuset i Kalmar.

Den teoretiska delen av programmet genomförs till största del som distansstudier, medan introduktion och praktisk träning inför verksamhetsförlagd utbildning genomförs på Jönköpings universitet. Under den verksamhetsförlagda utbildningen sker placering inom Region Kalmar på Länssjukhuset i Kalmar. Den verksamhetsförlagda utbildningen omfattar ca 24 veckor utspritt över tre år.

Utbildningen på Jönköpings universitet bedrivs 100 % på distans. Antal obligatoriska träffar i Jönköping varierar mellan kurs och termin men handlar om ca 3-6 träffar per termin (1-3 dagar per tillfälle). Utöver detta kommer vissa examinationer att ske i Jönköping och vissa examinationer kommer att ske på distans.

Efter avslutad examen erhålls legitimation som röntgensjuksköterska från socialstyrelsen. Dessutom kan du efter studierna ta ut en kandidatexamen i radiografi.

Vad ingår i erbjudandet?

  • Betalda resor vid obligatoriska träffar till Jönköpings universitet.
  • Betalt boende vid obligatoriska träffar.
  • Betald studentlitteratur.
  • Bibehållen grundanställning under utbildningen (studieledighet).
  • Tillsvidareanställning som röntgensjuksköterska på Radiologiska kliniken i Kalmar efter fullföljd utbildning

Det är viktigt att du söker både denna tjänst och samtidigt även utbildningen på antagning.se senast 17/4 2023. Vill du få mer kunskap och en inblick i yrket är du välkommen att besöka oss eller följa oss en dag i verksamheten. Kontaktuppgifter finns längre ned.

Här kan du läsa mer om röntgensjuksköterskeprogrammet på Jönköpings universitet. 

Här kan du läsa en intervju med Emma som är röntgensjuksköterskestuderande samt möta Noëlle som arbetar som röntgensjuksköterska på Länssjukhuset i Kalmar.

Vi söker

Vi söker dig som till hösten 2023 vill studera till röntgensjuksköterska. Är du en person som intresseras av både människors bästa som av ny teknik? Gillar du omväxling och att under en arbetsdag få jobba med en variation av uppgifter? Då passar du som röntgensjuksköterska! Här kan du se en film om hur jobbet är och läsa mer om vårt spännande yrke. Erbjudandet riktar sig i första hand till dig som arbetar inom Region Kalmar län men även du som inte är anställd och är behöriga att söka till utbildningen (se antagning.se) är välkommen att söka!

Vår arbetsplats

Radiologen i Kalmar är en enhet i framkant. Vi kombinerar ett stort medicinskt kunnande med en stor mänsklig omtanke. Vi är en mellanstor klinik som ger möjlighet till både bredd och specialisering. Vår verksamhet utvecklas hela tiden och ny teknik integreras i arbetet. Vi har en modern maskinpark och framåtsträvande miljö där vi alltid har patienten i fokus. Vi strävar efter att alla medarbetare ska få utvecklas i sitt arbete och där vi ger varandra stöd och handledning. Vi är ett team med olika lång erfarenhet och yrkesroller vilket vi ser som fantastisk tillgång. Tillsammans skapar vi en arbetsplats med stort engagemang och delaktighet, där alla ges möjlighet att vara med och påverka.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/240

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-04-17
Upplysning om tjänsten

Sara Delphin, avdelningschef

0480-448848
Upplysning om tjänsten

Robin Hamrin, avdelningschef

0480-81302
Upplysning om tjänsten

Therese Johansson, HR-konsult

0480-84394

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30