Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
bild för annons Distansutbilda dig till röntgensjuksköterska med ersättning

Distansutbilda dig till röntgensjuksköterska med ersättning

Västerviks sjukhus

Vi erbjuder

Arbetet med att knyta utbildningen till röntgensjuksköterska närmre länet går nu in i nästa fas! Från och med hösten 2023 har du möjlighet att söka till utbildningen via Jönköpings universitet med studieort Kalmar. Ta chansen att utbilda dig till röntgensjuksköterska och få ersättning under din studietid. Vi erbjuder nu dig som redan är anställd i Region Kalmar län ersättning för resor, boende och studentlitteratur när du studerar till röntgensjuksköterska på röntgensjuksköterskeprogrammet (180 hp) på distans vid Jönköpings universitet. Under din studietid är du studieledig från din ordinarie tjänst i Region Kalmar. Efter avklarad utbildning anställs du som röntgensjuksköterska på Radiologiska kliniken På Västerviks sjukhus.

Den teoretiska delen av programmet genomförs till största del som distansstudier, medan introduktion och praktisk träning inför verksamhetsförlagd utbildning genomförs på Hälsohögskolan I Jönköping. Under den verksamhetsförlagda utbildningen sker placering inom Region Kalmar på Västerviks sjukhus. Den verksamhetsförlagda utbildningen omfattar ca 24 veckor utspritt över tre år.

Utbildningen på Jönköpings universitet bedrivs 100 % på distans. Antal obligatoriska träffar i Jönköping varierar mellan kurs och termin men handlar om ca 3-6 träffar per termin (1-3 dagar per tillfälle). Utöver detta kommer vissa examinationer att ske på Hälsohögskolan i Jönköping och vissa examinationer kommer att ske på distans.

Efter avslutad examen erhålls legitimation som röntgensjuksköterska från socialstyrelsen. Dessutom kan du efter studierna ta ut en kandidatexamen i radiografi.

Vad ingår i erbjudandet?

  • Betalda resor vid obligatoriska träffar till Jönköpings universitet.
  • Betalt boende vid obligatoriska träffar.
  • Betald studentlitteratur.
  • Bibehållen grundanställning under utbildningen (studieledighet).
  • Tillsvidareanställning som röntgensjuksköterska på Radiologiska kliniken i Västervik efter fullföljd utbildning


Det är viktigt att du söker både denna tjänst och samtidigt även utbildningen på antagning.se senast 17/4 2023.

Här kan du läsa mer om röntgensjuksköterskeprogrammet på Jönköpings universitet. 

Vill du få mer kunskap och en inblick i yrket är du välkommen att besöka oss eller följa oss en dag i verksamheten. Kontaktuppgifter finns längre ned. Här kan du läsa hur Emma upplever att det är att läsa enligt erbjudandet just nu.

Vi söker

Vi söker dig som till hösten 2023 vill studera till röntgensjuksköterska. Är du en person som intresseras av både människors bästa som av ny teknik? Gillar du omväxling och att under en arbetsdag få jobba med olika typer av uppgifter? Då passar du som röntgensjuksköterska! Här kan du se en film om hur jobbet är och läsa mer om vårt spännande yrke.

Erbjudandet riktar sig i första hand till samtliga anställda i Region Kalmar län som är behöriga att söka till utbildningen (se antagning.se). Om du inte är anställd av oss idag men ändå har ett stort intresse av att läsa till Röntgensjuksköterska är du också välkommen att söka tjänsten. 

Vår arbetsplats

Vår arbetsplats kännetecknas av en avancerad teknik och kunniga specialister. Vi är stolta över våra korta väntetider där vi jobbar mot det gemensamma målet att snabbt erbjuda undersökningar till våra patienter. Hos oss har vi en god stämning och mycket kunskap där vi är vana att ta till oss den senaste tekniken och utrustningen. Om du vill jobba på en arbetsplats som blandar den senaste tekniken med spännande patientmöten är du välkommen till oss! 

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.


Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/270

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-04-17
Upplysning om tjänsten

Lisa Lindblad, Avdelningschef

0490-86163

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30