Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
bild för annons Distansutbilda dig till röntgensjuksköterska med ersättning

Distansutbilda dig till röntgensjuksköterska med ersättning

Oskarshamns sjukhus

Vi erbjuder

Arbetet med att knyta utbildningen till röntgensjuksköterska närmare länet går nu in i nästa fas! Från och med hösten 2023 har du möjlighet att söka till utbildningen via Jönköpings universitet med studieort Kalmar. Ta chansen att utbilda dig till röntgensjuksköterska och få ersättning under din studietid. Vi erbjuder nu dig som redan är anställd i Region Kalmar län ersättning för resor, boende och studentlitteratur när du studerar till röntgensjuksköterska på röntgensjuksköterskeprogrammet (180 hp) på distans vid Jönköpings universitet. Under din studietid är du studieledig från din ordinarie tjänst i Region Kalmar. Efter avklarad utbildning anställs du som röntgensjuksköterska på Radiologiska kliniken på Oskarshamns sjukhus i Oskarshamn.

Den teoretiska delen av programmet genomförs till största del som distansstudier, medan introduktion och praktisk träning inför verksamhetsförlagd utbildning genomförs på Hälsohögskolan I Jönköping. Under den verksamhetsförlagda utbildningen sker placering inom Region Kalmar på Länssjukhuset i Kalmar. Den verksamhetsförlagda utbildningen omfattar ca 24 veckor utspritt över tre år.

Utbildningen på Jönköpings universitet bedrivs 100 % på distans. Antal obligatoriska träffar i Jönköping varierar mellan kurs och termin men handlar om ca 3-6 träffar per termin (1-3 dagar per tillfälle). Utöver detta kommer vissa examinationer att ske på Hälsohögskolan i Jönköping och vissa examinationer kommer att ske på distans.

Efter avslutad examen erhålls legitimation som röntgensjuksköterska från socialstyrelsen. Dessutom kan du efter studierna ta ut en kandidatexamen i radiografi.

Vad ingår i erbjudandet?

  • Betalda resor vid obligatoriska träffar till Jönköpings universitet.
  • Betalt boende vid obligatoriska träffar.
  • Betald studentlitteratur.
  • Bibehållen grundanställning under utbildningen (studieledighet).
  • Tillsvidareanställning som röntgensjuksköterska på Radiologiska kliniken i Kalmar efter fullföljd utbildning

Här kan du läsa om Emma som studerar till röntgensjuksköterska på distans samt Noëlle som arbetar som röntgensjuksköterska på Länssjukhuset i Kalmar.

Vi söker

Vi söker dig som till hösten 2023 vill studera till röntgensjuksköterska. Är du en person som intresseras av både människors bästa som av ny teknik? Gillar du omväxling och att under en arbetsdag få jobba med en variation av uppgifter? Då passar du som röntgensjuksköterska! Här kan du läsa om utbildningen Studera till röntgensjuksköterska. Erbjudandet riktar sig i första hand till dig som redan är anställd i Region Kalmar län men även du som inte är anställd är också välkommen att söka. Ansökan till utbildningen görs via Antagning.se senast 17/4 2023. Parallellt med din ansökan skickar du även in en ansökan till oss genom denna annons.

Vår arbetsplats

Radiologiska kliniken i Oskarshamn är en serviceenhet mot andra enheter inom sluten- och öppenvården, där vi arbetar flexibelt för patientens bästa, för snabb och säker diagnostik. Våra möten med patienterna är oftast korta och intensiva.
Röntgenavdelningen är modernt utrustad, helt digitaliserad och bedriver allmänradiologisk verksamhet. Utöver sedvanlig radiologisk diagnostik i form av konventionell radiologi utför vi genomlysning, CT, MR, screening och klinisk mammografi samt ultraljud och aortascreening. Vi är regionansvariga för ultraljud aortascreening vilken genomförs av röntgensjuksköterskor. Du välkomnas i teamet med omkring 35 anställda.

Vi är en del av Oskarshamns sjukhus, som är ett litet sjukhus med snabba beslutsvägar och nära kontakter mellan enheterna. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar, bland annat har vi utsetts till Sveriges bästa mindre sjukhus flera gånger de senaste åren. Sjukhuset ligger nära Oskarshamns centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.


Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/272

Placering/enhet:

Oskarshamns sjukhus

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-04-17
Upplysning om tjänsten

Therese Kasterman

0491-782982
Upplysning om tjänsten

Angelica Kallström

0491-782272

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30