Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Distriktsläkare, akutkliniken

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett icke klinikbundet läkaruppdrag i syfte att stärka upp läkarledet på akutmottagningen under sommarperioden. Du kommer att arbeta tillsammans med sjuksköterska i Triage och på disk med prioritet att sluthandlägga gula och gröna patienter enligt RETTS. Du kommer även att fungera som ett beslutsstöd till triagerande sjuksköterska, samt ha ett tätt samarbete med övriga medarbetare på akutkliniken. Det finns primärjour inom klinikerna medicin, kirurgi, ortopedi på plats på akutmottagningen som kan konsultera per telefon vid behov. Arbetstiden kommer att vara måndag-söndag kl.16-22 och vi söker dig som kan arbeta antingen hela sommarperioden v. 25-34 alternativt minst två av dessa veckor.

Vi söker

Vi söker dig som är specialist inom allmänmedicin eller specialist inom annat område men med ett intresse för primärvård, alternativt är en erfaren ST-läkare. Du är en person som gillar självständigt arbete, är flexibel och kan fatta egna beslut. God datorvana och goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift, är ett krav. Erfarenhet av arbete i Cosmic journalsystem är meriterande liksom tidigare erfarenhet av arbete i primärvård.

Vår arbetsplats

Vår klinik består av två delar;

Akutmottagningen: På akutkliniken arbetar vi i team om läkare, sjuksköterska och undersköterska med administrativt stöd av medicinsk sekreterare. Du medverkar i bedömning, behandlingen och omvårdnad av personer som söker akutkliniken. Triagen har första kontakten med patienterna och triagering sker enligt Retts, för att så långt det är möjligt handlägga patienter på rätt vårdnivå och i rätt tid.

Akutvårdsavdelningen AVA: är en sjukhusgemensam resurs med 18 vårdplatser. Det är en en-dygnsavdelning där vi utreder och behandlar patienter, och som är i behov av fortsatt observation och/eller korttidsvård under maximalt ett dygn. Vi har ett nära samarbete med geriatriska rådgivningsteamet som finns på akutkliniken. 

Akutkliniken vid Kalmar sjukhus ger ett akut omhändertagande dygnet runt. På akutkliniken tar vi framförallt hand om kirurg-, ortoped-, medicin- och infektionspatienter men även de patienter som kommer in med blåljus från övriga kliniker såsom kvinnokliniken- barn-, ögon- och öron. Vår arbetsplats samarbetar med de flesta kliniker vid sjukhuset, ambulansverksamheten, polismyndigheten, kriminalvården, andra sjukhus samt hemsjukvården i närliggande kommuner. 
På akutkliniken är vi nu inne i en spännande förändringsresa. Vi har flera pågående förbättringsarbeten som kommer bidra till en ännu bättre arbetsmiljö för våra medarbetare.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/303

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Antal platser:

3

Anställningsform:

Sommarjobb/Säsongsanställning

Anställningstid:

Tidsbegränsad

Sysselsättningsgrad:

Heltid/Deltid v. 25-34

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-04-16
Upplysning om tjänsten

Johanna Johansson

0480-81472

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30