Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Distriktsläkare/ ST-läkare Vimmerby Hälsocentral

Primärvårdsförvaltningen

Vi erbjuder

Vill du vara med i vår utvecklingsresa och forma framtidens hälso- och sjukvård med en god och nära vård?

För att kunna erbjuda kontinuitet och en bra arbetsmiljö strävar vi efter att nå 1100 listade patienter per läkare och behöver därför bli fler. 

Hos oss väntar ett utvecklande och ansvarsfullt arbete som specialist i allmänmedicin och ST-läkare, där du tillsammans med engagerade och erfarna kollegor tar hand om våra patienter så länge de inte behöver sjukhusets resurser. Våra patienter är i livets alla åldrar där du i sann allmänmedicinsk anda får arbeta med barnhälsovård, hemsjukvård och allt däremellan. 

Vi har en kreativ arbetsmiljö, god gemenskap och korta beslutsvägar. Du arbetar tillsammans med engagerade och erfarna kollegor med goda utbildnings- och utvecklingsmöjligheterna. Handledning är en naturlig del i arbetet.

Arbetstiden är förlagd måndag-fredag med beredskapstjänstgöring och arbete på jourmottagningen. Det finns möjlighet att arbeta heltid eller deltid utifrån vad som passar dig. 

Vi söker

Dig som är specialist i allmänmedicin eller intresserad av en ST i allmänmedicin.

Vi tycker det är viktigt att du har ett professionellt förhållningssätt och gott bemötande. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper vilket innebär att du har lätt för att samarbeta, är ansvarstagande och kan arbeta strukturerat och kvalitetsmedvetet. Dina patienter ska känna sig väl omhändertagna när de träffar dig.

Vår arbetsplats

Vimmerby hälsocentral är den största hälsocentralen i vår region, med cirka 15 500 listade patienter, vilket ger en stor variation i patientunderlaget.  Vi är cirka 70 medarbetare som tillsammans arbetar för att ge en trygg och säker vård med hög kvalitet. Hos oss finns flera sjuksköterskeledda mottagningar, ett välutrustat labb som ger goda möjligheter till flera olika typer av analyser och tillgång till primärvårds psykologer och kuratorer. I nära anslutning till hälsocentralen finns en röntgenavdelning samt distriktsrehabilitering, öppen psykiatrisk mottagning och ögonmottagning.

Vi arbetar efter vår värdegrund öppet, kunnigt och engagerat.

Vimmerby är en genuin småstad, kommunen har cirka 15 600 invånare. Bygden präglas av Astrid Lindgrens författarskap.

Välkommen med din ansökan! Rekrytering sker löpande.

Vi är en del av Primärvårdsförvaltningen, som erbjuder hälso- och sjukvård till hela Kalmar län. Vi finns både i större städer och på mindre orter. Med allmänmedicin som vår utgångspunkt ser vi människan i ett helhetsperspektiv och arbetar för att främja hälsa i alla möten.
Primärvårdsförvaltningen är en del av Region Kalmar län. Tillsammans är vi 7 000 medarbetare som jobbar för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.


Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/285

Placering/enhet:

Primärvårdsförvaltningen

Antal platser:

2

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-04-15
Upplysning om tjänsten

Camilla Ljungdahl, verksamhetschef

0492-17530
Upplysning om tjänsten

Örjan Fraenki, Läkarförbundet

0490-86000

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30