Ekonomichef - Länssjukhuset i Kalmar och Diagnostiskt centrum

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett meningsfullt arbete i en dynamisk miljö med goda resultat där du kan utvecklas och göra skillnad. I rollen som ekonomichef har du ett övergripande ansvar för ekonomifunktionen på Länssjukhuset i Kalmar och Diagnostiskt centrum. Vi har korta beslutsvägar och du har stor möjlighet att påverka och utveckla ditt uppdrag. Du har ett tätt samarbete med sjukhuschef, övriga ekonomichefer i förvaltningen, HR-chef, sjukhusstrateg samt ingår i regionens ekonomichefsnätverk. Du kommer ingå i Länssjukhusets stab.

I rollen som ekonomichef är du drivande i ekonomiska frågor och ansvarar för att utveckla arbetssätten inom ekonomiområdet. Du kommer arbeta med uppföljning inom ekonomi, personalstatistik, verksamhetsstatistik och att rapportera övergripande prognoser.

Du har personalansvar för 12 medarbetare. Tjänsten är placerad på Länssjukhuset där de administrativa enheterna arbetar i aktivitetsbaserade lokaler.

Vi söker

Vi söker dig med akademisk utbildning inom ekonomiområdet. Du har mångårig erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete och ledarskap, gärna inom hälso- och sjukvård.

Som person är du en analytisk problemlösare med god förmåga att kommunicera. Du är lyhörd och nyfiken för verksamhetens utmaningar och förstår vikten av goda relationer. Du är strukturerad och noggrann och har ett pedagogiskt förhållningssätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Länssjukhuset i Kalmar är en del av Region Kalmar län och arbetar för ett friskare, tryggare och rikare liv. Med stort engagemang, bred kompetens och hög specialisering erbjuder vi god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger centralt, endast ett stenkast från Kalmarsund. Vi satsar på systematisk utveckling och förbättring. Hos oss arbetar runt 2 200 personer med ett meningsfullt och utvecklande arbete - Varje dag! Diagnostiskt centrum är en länsövergripande verksamhet med cirka 250 medarbetare som årligen utför fler än 5 miljoner analyser, undersökningar och behandlingar. Diagnostiskt centrums verksamhet finns på länets tre sjukhus och fungerar som ett vetenskapligt kompetenscentrum och är aktiva inom flera forskningsområden.

.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

HSF LSK:2019:16

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställd

Anställningstid:

Tillsvidareanställd

Sysselsättningsgrad:

Heltid

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2019-02-12

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Annkristin Svensbergh

Sjukhuschef

0480-448210
Upplysning om tjänsten

Caisa Swedestam

Facklig företrädare Kommunal

0480-81000
Upplysning om tjänsten

Pernilla Petersson

Facklig företrädare Vårdförbundet

0480-44 88 81
Upplysning om tjänsten

Anna Parke

Facklig företrädare Läkarföreningen

0480-81000
Upplysning om tjänsten

Carl Wyckman

Facklig företrädare Vision

0491-782416
Upplysning om tjänsten

Eva Göransson

Facklig företrädare SACO

0480-81000

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 13 februari 2019 Lämna synpunkter på innehållet