Folkhälsochef

Regional utveckling

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett spännande och viktigt uppdrag som folkhälsochef i Region Kalmar län. Folkhälsoarbete syftar till att främja hälsa och förebygga sjukdomar i både riskgrupper och hela befolkningen. Som folkhälsochef leder du arbetet med att samordna, utveckla och driva regionens strategiska folkhälsoarbete.

Nyckeln till ett framgångsrikt folkhälsoarbete är samverkan. Du arbetar nära folkhälsoutvecklarna och regionens vårdförvaltningar. Du samordnar vårt strategiska folkhälsoarbete i nära dialog med berörda förvaltningar och säkerställer att de aktiviteter som genomförs bidrar till att de folkhälsopolitiska målen uppfylls. Externt jobbar du tillsammans med länets kommuner och civilsamhället för att främja hälsa och förebygga sjukdomar hos våra invånare. Genom bland annat deltagande i nationella och regionala samarbeten/nätverk tar du tillvara den kunskap som finns i omvärlden och kopplar den till folkhälsoarbetet i vår organisation.

Vi söker

Vi söker dig som har en universitets-/högskoleexamen i folkhälsovetenskap eller annan utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget. Du behöver ha god kunskap om Region Kalmar läns organisation, erfarenhet från processledning och samverkan samt ett stort engagemang för folkhälsofrågor.

Du organiserar och prioriterar arbetet på ett strukturerat sätt med fokus på mål och resultat. Din kommunikativa förmåga är mycket god och kännetecknas av ett lyhört förhållningssätt. Det innebär att budskap når fram och att förväntningarna är tydliga för alla berörda parter. Du tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter, driver självständigt dina processer framåt och ser samband i komplexa frågor. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Då arbetet innebär resor i tjänsten är B-körkort ett krav.

Vår arbetsplats

Tjänsten är placerad i den regionala utvecklingsförvaltningens administrativa stab.

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

I den regionala utvecklingsförvaltningen arbetar vi med tillväxt- och utvecklingsfrågor i Kalmar län. Det gör vi genom att ta initiativ till och samordna insatser. Vi samverkar med aktörer i och utanför länet inom olika områden som näringsliv, miljö, infrastruktur, samhällsplanering, landsbygdsutveckling, kompetens, kultur och biblioteksutveckling. Vi skapar och deltar i nätverk och arbetar också med finansiering av utvecklingsinsatser som syftar till att gynna länets utveckling. I förvaltningen ingår regionens fyra folkhögskolor; Gamleby, Högalid, Vimmerby och Öland.

Vi är en del av Region Kalmar län, som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik och regional utveckling. Här finns totalt 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2022/1009

Placering/enhet:

Regional utveckling

Anställningsform:

Tillsvidare anställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-12-04
Upplysning om tjänsten

Helena Nilsson, regional utvecklingsdirektör

0480-448367
Upplysning om tjänsten

Naemi Carlsson, DIK

0480-448390

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30