Folkhälsoutvecklare

Regional utveckling

Vi erbjuder

I rollen som folkhälsoutvecklare kommer du, tillsammans med dina kollegor, att arbeta för en bättre folkhälsa för invånare i Kalmar län och för en mer hälsofrämjande hälso- och sjukvård.

Du kommer att samordna, driva och leda processer med syfte att utveckla nya metoder och arbetssätt som ska implementeras i verksamheten. Du kommer också att följa upp och utvärdera utvecklingsarbetet samt koordinera och hålla i olika utbildningsinsatser.

Inledningsvis kommer stor del av arbetsuppgifternas fokus vara inom området Våld i nära relationer. Över tid kan uppgifterna utökas med andra områden inom folkhälsa.

Folkhälsoarbetet sker genom nära samverkan med andra aktörer då arbetet berör en mängd olika verksamhetsområden med olika huvudmän. Läs gärna mer på vår hemsida om Region Kalmar läns folkhälsoarbete.

Vi söker

Nu söker vi dig som har en universitets-/högskoleexamen i folkhälsovetenskap eller annan inriktning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Har du därtill en masterexamen inom ett relevant område är det meriterande.

Du har tidigare erfarenhet av en samordnande roll och från folkhälsoarbete. Erfarenhet från projekt- och processledning av utvecklingsarbete är även det ett krav. Meriterande är erfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation liksom arbete inom våld i nära relationer.

Du tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter och planerar, organiserar och driver självständigt dina processer framåt. Du har ett öppet förhållningssätt som ser möjligheter i förändringar och är en lagspelare som är duktig på att samarbeta med andra samt bygga, utveckla och hålla samman nätverk.

I jobbet ingår det att hålla muntliga presentationer/utbildningar och skriva olika rapporter och beslutsunderlag, vilket förutsätter att du kan kommunicera väl i tal och skrift. Du har även goda datakunskaper.

B-körkort är ett krav då arbetet innebär resor, framför allt inom länet men även utanför länet kan förekomma.

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Vår arbetsplats

Den här tjänsten ingår i basenheten Hållbar samhällsplanering. Förutom folkhälsa jobbar enheten med samhällsplanering, digitalisering och miljö. Gruppen värdesätter ett öppet och engagerat förhållningssätt och är delaktiga i varandras frågor. Social samvaro är viktig då vi sitter i öppet landskap.

I den regionala utvecklingsförvaltningen arbetar vi med tillväxt- och utvecklingsfrågor i Kalmar län. Det gör vi genom att ta initiativ till och samordna insatser. Vi samverkar med aktörer i och utanför länet inom olika områden som näringsliv, miljö, infrastruktur, samhällsplanering, landsbygdsutveckling, kompetens, kultur och biblioteksutveckling. Vi skapar och deltar i nätverk och arbetar också med finansiering av utvecklingsinsatser som syftar till att gynna länets utveckling. I förvaltningen ingår regionens fyra folkhögskolor som finns i Gamleby, Högalid, Vimmerby och på Öland.

Vi är en del av Region Kalmar län, som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik och regional utveckling. Här finns totalt 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/296

Placering/enhet:

Regional utveckling

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-05-27

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Magnus Garp, chef Hållbar samhällsplanering

0480-44 87 91
Upplysning om tjänsten

Chris Landergren, Folkhälsochef

0480-812 95
Upplysning om tjänsten

Naemi Carlsson, Saco

0480-448 390

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30