Fritidsassistent

Regional bildningsverksamhet

Vi erbjuder

Du är med och skapar en aktiv fritid för baskursens deltagare (personer med lindrig utvecklingsstörning). I tjänsten ingår kursadministration, marknadsföring, mentorskap samt ordna med praktikplatser. Nätverksamordning är också en viktig del av arbetet. Fritidsassistenterna väver samman studier, fritid och boende för att varje deltagare ska utvecklas efter sin egen förmåga. I rollen som fritidsassistent ingår kvällsarbete och vid enstaka tillfällen även helgarbete. Hos oss möter du människor i olika åldrar med skilda kulturella bakgrunder, livssituationer och förutsättningar.
Tillsammans skapar vi en miljö som väcker lust att lära och ger möjlighet till egen utveckling. I vår trygga lärmiljö får varje deltagare ett personligt bemötande.

 

Vi söker

Fritidsledarutbildning eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Har du specialkompetens inom funktionsnedsättning är det ett plus. B-körkort är en förutsättning. Du ska vara trygg i dig själv med en humanistisk och positiv människosyn. Du har god initiativförmåga och arbetar självständigt inom givna ramar. Då arbetet innebär mycket kontakt med människor i olika åldrar och situationer är det viktigt att vara lyhörd och intresserad av deras vardag. Att skapa goda relationer och bygga förtroende med kursdeltagarna är en förutsättning för att arbetet ska kunna fungera på ett bra sätt. God samarbetsförmåga, engagemang och flexibilitet är en förutsättning för framgång i arbetet då du ingår i ett arbetslag tillsammans med tre andra fritidsassistenter där ni planerar verksamheten tillsammans.
Urval kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Vår arbetsplats

Högalids folkhögskola har en omfattande verksamhet som består av allmänna kurser och kurser med inriktning mot sång och komp, musik på scen, lärarassistentyrket samt kurser för personer med funktionsvariation. Skolan utbildar även människor från andra länder i svenska som andraspråk. Region Kalmar läns vision om hälsolän sätter starkt avtryck på skolans profil.

Region Kalmar län driver fyra folkhögskolor: Gamleby, Högalid, Vimmerby och Öland. Folkhögskolorna ingår tillsammans med Regionbiblioteket i verksamhetsområdet Bildning i den Regionala utvecklingsförvaltningen. Vi är en del av Region Kalmar län, som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik och regional utveckling. Här finns totalt 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2019/365

Placering/enhet:

Regional bildningsverksamhet

Anställningsform:

Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningstid:

Tidsbegränsad

Sysselsättningsgrad:

Deltid 70%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2019-09-18

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Carl Sundbring

0480-844 82
Upplysning om tjänsten

Anneli Åkesson, facklig företrädare Vision

070-215 32 54
Upplysning om tjänsten

Mats Lundgren, facklig företrädare Vision

070-645 87 96

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30