Fysioterapeut - Habilitering Nord

Västerviks sjukhus

Vi erbjuder

Är Du intresserad av att arbeta på habiliteringen och möta barn och ungdomar med olika funktionsnedsättningar? Som fysioterapeut arbetar Du med motorik och rörelse. Fysioterapeuten bedömer detta genom att se hur personen rör sig i vardagen, genom att undersöka leder och muskler samt genom speciella motoriska tester. Vidare gör fysioterapeuten bedömningar, utprovningar och uppföljningar av hjälpmedel och ortoser. Som fysioterapeut deltar Du i teamets utrednings-, diagnostiserings-, behandlings- och utvärderingsarbete, samt ger stöd och handledningen till patienter och deras närverk.  

Vi har patienten i fokus i allt vi gör och erfarenhet, stor kompetens samt arbetsglädje kännetecknar vår arbetsplats! Du får engagerade arbetskamrater som alla bidrar med sin kompetens i ett tvärprofessionellt team.  

Vi erbjuder en strukturerad introduktion som kan anpassas utifrån Dina behov och du erbjuds en mentor. Inom basenheten har vi mycket samarbete och vid sex tillfällen per år har vi yrkesträffar då hela basenheten träffas för både gemensam utveckling och för att få arbeta med yrkesspecifika frågor.

Den lediga tjänsten finns i barn- och ungdomsteamet i Oskarshamn. Om Du önskar utgå från teamet i Vimmerby eller Västervik är vi öppna för att ha en dialog kring det.

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut och som har ett nyfiket intresse för habiliteringen.

För att trivas och lyckas med arbetet tror vi att du:

- utgår från patientens behov och involverar patienten och dess nätverk i arbetet - trivs med att arbeta i grupp och samverka - tar del av andra professioners kunskap och erfarenheter och delger dina egna - tar eget ansvar och har förmågan att prioritera - har intresse av att skapa nya arbetssätt tillsammans med andra

B-körkort är ett krav då resor sker i tjänsten.

Vår arbetsplats

Basenheten Habilitering Nord omfattar barn-, ungdoms och vuxenhabilitering i Kalmar läns sex norra kommuner. Upptagningsområdet motsvarar norra delen av Kalmar län på ca 110 000 invånare och vi har ca 900 patienter. I basenheten är vi cirka 50 medarbetare bestående av professionerna; fysioterapeut, arbetsterapeut, psykolog, kurator, logoped, specialpedagog, läkare, sjuksköterska och teamsekreterare. I Oskarshamn finns både ett barn- och ungdomsteam samt ett vuxenteam. Erfarenhet, stor kompetens och arbetsglädje kännetecknar vår arbetsplats!

https://www.youtube.com/watch?v=tqESiGGhTao

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/187

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-04-30

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Rebecka Nilsson

0491-78 26 20
Upplysning om tjänsten

Heide Hoppe Fysioterapeut

0492-17832

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30