Handläggare Företagsstöd

Region Kalmar

Vi erbjuder

I den här rollen ingår det att handlägga inkomna ansökningar om företagsstöd. Stöden kan vara konsultcheckar, stöd för innovationsfinansiering eller kommersiell service.

Arbetet innebär till stor del direktkontakt med företag och näringslivsorganisationer för att informera om olika stödmöjligheter. Du kommer också att inhämta och bedöma information kring företagets planer för aktuell investering. Administration av ärenden sker digitalt i handläggningssystemet Nyps 2020 där du kommer att bereda och förbereda beslutsförslag baserat på gällande regelverk, riktlinjer och strategier. Det ingår även att hanterat ärendet i den fortsatta processen efter beslut, tex vid utbetalningen av beviljat stöd samt viss administration.

Vi söker

Vi söker dig som har en akademisk examen i företagsekonomi eller motsvarande ämnesområde. Du kan vara i början av din karriär och har ett intresse av näringslivsutveckling och en vilja att utvecklas i området.

Det är meriterande om du har erfarenhet från liknande arbetsuppgifter, eller erfarenhet med arbete från bank eller företagsrådgivning alternativt från arbete inom privat företagande. 

Du tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter och kan prioritera, planera och driva arbetet framåt. Eftersom du kommer att skriva fram beslutsunderlag och ha mycket kommunikation med företag är det viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Du är en lagspelare som är duktig på att bygga relationer och samarbeta med andra. Ibland kräver jobbet att du meddelar avslag på ansökningar och då ska du känna dig bekväm i situationen och ändå kunna upprätthålla goda relationer med stödsökande företag. Du har en god datavana och lätt för att lära dig nya system.

Vår arbetsplats

Den här tjänsten ingår i enheten projekt- och företagsstöd. Det är idag två handläggare som arbetar med företagsstöd, denna tjänst innebär en utökning av gruppen. Förutom företagsstöd jobbar enheten med att utveckla och handlägga projekt, vi arbetar med landsbygdsfrågor och EU-relaterade frågor samt stimulera olika typer av internationell samverkan. Gruppen värdesätter ett öppet och engagerat förhållningssätt och är ofta delaktiga i varandras frågor. Social samvaro är viktig då vi sitter i öppet landskap.

I den regionala utvecklingsförvaltningen arbetar vi med tillväxt- och utvecklingsfrågor i Kalmar län. Det gör vi genom att ta initiativ till och samordna insatser. Vi samverkar med aktörer i och utanför länet inom olika områden som näringsliv, miljö, infrastruktur, samhällsplanering, landsbygdsutveckling, kompetens, kultur och biblioteksutveckling. Vi skapar och deltar i nätverk och arbetar också med finansiering av utvecklingsinsatser som syftar till att gynna länets utveckling. I förvaltningen ingår regionens fyra folkhögskolor som finns i Gamleby, Högalid, Vimmerby och på Öland. Vi är en del av Region Kalmar län, som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik och regional utveckling. Här finns totalt 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2019/678

Placering/enhet:

Region Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-01-15

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Camilla Håkansson

0480-44 83 94
Upplysning om tjänsten

Daniel Granello, Saco

0480-44 83 49

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30