Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
bild för annons Heromasamordnare

Heromasamordnare

Västerviks sjukhus

Vi erbjuder

Ett roligt och lärande jobb som bidrar till nyttjandet av HR-systemets fulla potential. Det är en viktig roll som omfattar ansvar för support, stöd och information till främst chefer och HR-kollegor. I uppdraget ingår ansvar för att förse användarna med rätt behörighet samt genomföra utbildningar. Heroma är ett strategiskt och regiongemensamt HR-system som hanterar schema och bemanning samt personal- och lönerutiner i en sammanhållen grundstruktur. Systemets uppgift är att underlätta planering, styrning och uppföljning av personalresurser.
Heroma är det dagliga arbetsverktyget för verksamhetens chefer, HR- och lönefunktion, men är också viktigt för varje anställd när det gäller bland annat ledighetsansökningar, jourrapportering och arbetsförändringar samt för självbetjäning av löne-, saldo- och skatteuppgifter. 
Uppdraget kräver att du på ett pedagogiskt sätt kan ge stöd och lära chefer att använda systemet på ett sätt som förenklar deras vardag. Stort fokus ligger på att stödja, utbilda och utveckla organisationens förmåga att framställa verksamhetsrelaterade och hälsosamma scheman. Inom detta område finns ett ständigt behov av utveckling och lärande. Tjänsten är ett vikariat och omfattar ca 40-50% tjänstgöringsgrad. Tjänsten kan med fördel kombineras med annan deltidstjänst inom vår organisation Region Kalmar län.

Vi söker

Dig som vill ingå i ett team som uppskattar varandras olikheter och värdesätter vår kultur som präglas av ett öppet, engagerat och kunnigt medarbetarskap. Du är en person som både är serviceinriktad och flexibel samt har en förmåga att se vad som behöver göras. Du har en god samarbetsförmåga och är noggrann i ditt sätt att utföra ditt arbete. Vi söker dig som har utbildning eller erfarenhet inom Hälso-och sjukvård eller HR-området, alternativt har annan erfarenhet som bedöms som likvärdig. Vi ser gärna att du har minst två års arbetserfarenhet inom vården eller HR-området. Då du kommer att arbeta i HR-system och tillhörande analyssystem är det viktigt att du har systemvana, besitter analytisk förmåga samt har goda kunskaper i Office-paketet, liksom förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift. Det är meriterande med grundläggande kunskap om HR-relaterade lagar, regler, avtal och processer, gärna från en offentlig verksamhet. Vi ser även att det kan vara meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat inom vården, gärna i en 24/7-verksamhet, eftersom det är värdefullt med erfarenhet av schemaplanering i denna roll. Det är viktigt för oss att du har ett accepterande förhållningssätt till andra människor oavsett vem du möter. Respekt och värdighet bör vara ledord för dig i alla sammanhang. Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

HR-enheten inom Hälso- och sjukvårdsförvaltningen på Västerviks sjukhus är en del av den förvaltningsgemensamma HR-organisationen som genom de lokala HR-teamen i Västervik, Oskarshamn och Kalmar ger stöd och service till de tre sjukhusen samt Diagnostiskt centrum. Denna tjänst är placerad i Västervik och jobbar främst för den lokala verksamheten på Västerviks sjukhus där vi i teamet bidrar till att skapa mervärde för verksamheten och cheferna med ett starkt fokus på att vara en attraktiv arbetsplats som erbjuder utvecklingsmöjligheter och delaktighet. Vi är samtidigt en del av ledningsstaben på Västerviks sjukhus och har ett nära samarbete med andra stödfunktioner såsom ekonomer och verksamhetsutvecklare och tillsammans ger vi stöd och service till hela vårt sjukhus för att nå goda resultat och bidra till att vi når uppsatta mål. Du kommer att arbeta i en organisation med mycket ambitiösa och engagerade kollegor. 

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.


Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/278

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Anställningsform:

Tidsbegränsad anställning

Anställningstid:

Tidsbegränsad

Sysselsättningsgrad:

Deltid 40-50%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-04-14
Upplysning om tjänsten

Mia Hasselquist, HR-chef

0490-86354
Upplysning om tjänsten

Astrid Bäck, Akademikerförbundet SSR

0490-86903
Upplysning om tjänsten

Per Wimarsson, Vision

0490-87392

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30