HR-chef

Länssjukhuset i Kalmar

Har du en god förmåga och intresse av att leda och utveckla arbetet inom HR-området i samarbete med kompetenta och engagerade medarbetare? Gillar du att utveckla relationer som får andra att växa i sin profession? Då är det här tjänsten för dig.

Vi erbjuder

En utvecklande och varierande roll som HR-chef på Länssjukhuset i Kalmar.
Uppdraget är intressant och omväxlande, du arbetar på såväl strategisk som operativ nivå samt leder och utvecklar våra HR-processer tillsammans med dina kompetenta medarbetare.
HR-enheten erbjuder konsultativt stöd till chefer och verksamheter vilket omfattar områden som rekrytering och kompetensförsörjning, hälsa och arbetsmiljö, avtal och arbetsvillkor samt chef- och medarbetarskap.
Din roll är betydelsefull för att bidra till, och skapa ett gott samverkansklimat med fackliga företrädare i förhandlingsfrågor och fackliga dialoger. I din roll har du ett nära samarbete med HR-chefskollegor vid Västerviks sjukhus, Oskarshamns sjukhus, Diagnostiskt centrum samt sjukhuschef på Länssjukhuset. Din närmaste chef är basenhetschefen för HR-enheten vid Hälso-och sjukvårdsförvaltningen, vars ledarskap genomsyras av det utvecklande ledarskapet i vardagen.
I Region Kalmar län har vi valt att arbeta med och utbilda chefer inom det utvecklande ledarskapet (UL), det kännetecknas av att som ledare vara ett föredöme, visa personlig omtanke och kunna inspirera och motivera sina medarbetare, läs mer här: Chef och ledarskap inom Region Kalmar län.

Som anställd inom Region Kalmar län har du en mängd förmåner, läs mer här: Förmåner inom Region Kalmar län.

Vi söker

Dig som vill arbeta i en organisation som gör skillnad - varje dag!
Vi söker en HR-chef som vill leda en grupp som uppskattar varandras olikheter och värdesätter vår kultur som präglas av ett öppet, engagerat och kunnigt medarbetarskap. Vi tror på ett tydligt och utvecklingsinriktat ledarskap där samarbetet är centralt och du tar ansvar för att nå gemensamma mål och anpassar ditt ledarskap utifrån individen och gruppens behov.
Genom din erfarenhet av arbete i arbetsledande roll besitter du en utvecklad kommunikativ förmåga som även är en viktig och naturlig del av ditt ledarskap. Ditt arbetssätt bidrar till gemensam utveckling inom den egna HR-enheten tillsammans med övriga professioner/funktioner i organisationen. Din strategiska förmåga innebär att du har förståelse för sakers långsiktiga betydelse och anpassar ditt agerande därefter. För att lyckas och trivas i rollen bör du ha flera års erfarenhet av arbete inom HR-området på såväl operativ som strategisk nivå.
Du har en akademisk utbildning inom HR-området eller annan utbildning som bedöms som likvärdig. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.
Körkort B är ett krav.

Vår arbetsplats

HR-enheten på Länssjukhuset i Kalmar tillhör Hälso- och sjukvårdsförvaltningen och består av, utöver HR-chef även åtta HR-konsulter och tre HR-assistenter. Viktiga samarbetspartner är chefer och medarbetare i verksamheten, HR-kollegor, controllrar, verksamhetutvecklare, lönekonsulter, företagshälsovården och fackligt förtroendevalda. Att arbeta som HR-chef inom Region Kalmar län innebär möjlighet till ett brett kontaktnät inom HR-organisationen och tillgång till expertkunskap. Vi arbetar i aktivitetsbaserade lokaler på Länssjukhuset i ett nära samarbete med övriga administrativa enheter som tillsammans sätter stort värde på professionalism, kompetens och arbetsglädje!

På Länssjukhuset i Kalmar arbetar 2300 personer för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.

Hälso- och sjukvårdsförvaltningens uppdrag är att erbjuda invånarna i Kalmar län specialiserad somatisk vård. Vi ansvarar för medicinsk utredning, behandling och omvårdnad som kräver specialiserade insatser. Vår förvaltning består av Länssjukhuset i Kalmar, Oskarshamns sjukhus, Västerviks sjukhus och Diagnostiskt centrum.
Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2022/785

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-10-09
Upplysning om tjänsten

Magnus Johansson, Basenhetschef

0480-81489
Upplysning om tjänsten

Marie Stenbergh, SACO

0480-81406
Upplysning om tjänsten

Stefan Polteg, Vision

0480-426661

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30