HR-chef

Regional utveckling

Vi erbjuder

Vi erbjuder en intressant och varierande roll som HR-chef där din kompetens bidrar till en ständig utveckling av verksamheten. Tjänsten är placerad i den regionala utvecklingsförvaltningens administrativa stab där vi arbetar med stöd till förvaltningens chefer och verksamhet. Som HR-chef ingår du i förvaltningens ledningsgrupp.

Uppdraget innebär att arbeta både strategiskt och operativt med HR-processer, såsom kompetensförsörjning, hälsa- och arbetsmiljö, avtal och arbetsvillkor samt chef- och medarbetarskap. Tillsammans med förvaltningens HR-konsult arbetar du med att stödja förvaltningens chefer i ett öppet, kunnigt och engagerat chef- och medarbetarskap. Samarbete sker även med HR-chefer i övriga förvaltningar och med regionstaben. Vårt arbetssätt är processinriktat och utgår från en tydlig roll och ansvarsfördelning i organisationen. I rollen ingår att bidra till ett gott samverkansklimat med fackliga företrädare, samt att genomföra olika utbildningsinsatser.

Vi söker

Vi söker dig som har en universitets- eller högskoleexamen inom HR, eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Du har flera års erfarenhet av kvalificerat HR-arbete på såväl strategisk som operativ nivå. Du är van att leda förändringsprocesser och är resultatorienterad. Som person är du prestigelös och lägger stort engagemang i ditt arbete. Du är analytisk, har god samarbetsförmåga och är bra på att skapa tillitsfulla och professionella relationer.

Vår arbetsplats

Tjänsten är placerad i den regionala utvecklingsförvaltningens administrativa stab. Här arbetar vi med stöd till förvaltningens chefer och verksamhet. Staben ansvarar för interna processer samt bereder olika underlag inom det administrativa området, bland annat till den regionala utvecklingsnämnden. Förvaltningens HR-funktion består av en HR-chef och en HR-konsult.

I den regionala utvecklingsförvaltningen arbetar vi med tillväxt- och utvecklingsfrågor i Kalmar län. Det gör vi genom att ta initiativ till och samordna insatser. Vi samverkar med aktörer i och utanför länet inom olika områden som näringsliv, miljö, infrastruktur, samhällsplanering, landsbygdsutveckling, kompetens, kultur och biblioteksutveckling. Vi skapar och deltar i nätverk och arbetar också med finansiering av utvecklingsinsatser som syftar till att gynna länets utveckling. I förvaltningen ingår regionens fyra folkhögskolor; Gamleby, Högalid, Vimmerby och Öland.

Vi är en del av Region Kalmar län, som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik och regional utveckling. Här finns totalt 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/50

Placering/enhet:

Regional utveckling

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-02-05
Upplysning om tjänsten

Helena Nilsson

0480-448367
Upplysning om tjänsten

Naemi Carlsson, DIK

0480-448390

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30