HR-konsult

Länssjukhuset i Kalmar, Hälso- och sjukvårdsförvaltningen

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en roll som HR-konsult i en meningsfull och intressant verksamhet på Länssjukhuset i Kalmar. Hos oss bidrar du med dina HR-kunskaper och arbetar tätt tillsammans med HR-teamet och våra chefer i organisationen. HR-teamet består av HR-chef, HR-konsulter och HR-assistenter. I din roll ger du stöd inom områdena hälsa och arbetsmiljö, rekrytering och kompetensförsörjning, lön- avtals- och arbetsvillkor samt chef- och medarbetarskap. Du är lyhörd för organisationens utmaningar för att på ett proaktivt och pedagogiskt sätt ge stöd och bidra till verksamhetens mål. En viktig del är att samverka med fackliga parter på ett professionellt sätt.

Som HR-konsult har du även övergripande ansvar tillsammans med en eller flera kollegor inom HR-områden där du samordnar och tar initiativ till utveckling av arbetet samt informerar och förmedlar kunskap till kollegor och chefer. Utifrån verksamhetens behov finns goda möjligheter att anpassa ansvarsområden utifrån din kunskap och intresseområden.

Vi har även ett nära samarbete med våra kollegor på sjukhusen i länet och övriga förvaltningar vilket ger ett värdefullt nätverk. Vi erbjuder ett introduktionsår för nya HR-konsulter med syfte att bland annat bygga nätverk inom organisationen och få djupare kunskap inom HR´s processer. Varje år ordnas särskilda HR-dagar utifrån aktuella områden.

Vi söker

Vi söker dig med akademisk examen med inriktning mot HR eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Vi ser gärna att du har flerårig erfarenhet av liknande roll och har kunskap och färdigheter med att driva och utveckla HR-processer. Du har även kunskap om lagar och avtal och hur de tillämpas i praktiken. Det är meriterande om du har särskild kunskap inom arbets- och avtalsrätt samt arbetsmiljö.

Som person är du självgående och tar ansvar för att dina arbetsuppgifter planeras, organiseras och genomförs på ett effektivt sätt och med god kvalitet. Du är lyhörd för organisationens utmaningar och kommunicerar på ett tydligt sätt. Du arbetar i ett HR-team och med chefer som drivkraft att tillsammans nå goda resultat och det krävs att du är bra på att samarbeta samt att skapa goda och professionella relationer. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Hälso- och sjukvårdsförvaltningens HR-enhet ger stöd och service till de tre sjukhusen i länet samt Diagnostiskt centrum. Denna tjänst är placerad i Kalmar där enheten arbetar med Länssjukhuset i Kalmar. På enheten i Kalmar arbetar 11 medarbetare som ger stöd till 22 basenheter med 88 chefer. HR-enheten arbetar i nya, aktivitetsbaserade lokaler i ett nära samarbete med övriga administrativa enheter.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/300

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar, Hälso- och sjukvårdsförvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-05-25

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Anna Andersson, HR-chef

0480-816 12
Upplysning om tjänsten

Marie Stenbergh, SACO

0480-814 06
Upplysning om tjänsten

Agneta Odéen, Vision

0480-812 44

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30