Hygiensjuksköterska

Diagnostiskt centrum

Vi erbjuder

Hygiensjuksköterskan har en viktig roll i regionens patientsäkerhetsarbete. Du arbetar med att leda, samordna och utveckla det vårdhygieniska arbetet. En stor del av arbetet består av rådgivning, information och undervisning till vårdpersonal av alla kategorier. Som hygiensjuksköterska övervakar du aktuellt infektions- och resistensläge. I arbetet ingår också utredning och rådgivning vid infektionsutbrott. Du kommer att medverka och bevaka vårdhygieniska aspekter vid ärenden som rör både lokalplanering och inköp. Arbetet är utåtriktat, självständigt och omväxlande. Ditt arbetsområde omfattar verksamheter inom regionen såväl som kommuner.

Vi söker

Vi söker dig med flerårig klinisk erfarenhet som legitimerad sjuksköterska. Du ska ha en god förmåga att samarbeta, men även att arbeta självständigt. Du ska vidare vara utåtriktad och intresserad av undervisning och utvecklingsarbete. Du bör vara motiverad till vidareutbildning inom området. Arbetet är flexibelt och det finns möjligheter att utifrån dina erfarenheter inrikta arbetet mot vissa områden. Arbetsuppgifterna förutsätter att du har B-körkort och datorvana. Kunskaper i engelska är meriterande.

Vår arbetsplats

Du som hygiensjuksköterska kommer att arbeta på enheten för Smittskydd och Vårdhygien, Diagnostiskt centrum med placering i Kalmar. Vårdhygien utgör en länsövergripande expertfunktion som ska bistå vårdens medarbetare till en god och säker vård. Vi är idag en hygienläkare och tre hygiensjuksköterskor och vi har verksamhet i hela Region Kalmar län.

Vi är en del av Diagnostiskt centrum, som består av 260 medarbetare som årligen utför fler än fem miljoner analyser, undersökningar och behandlingar. Vi arbetar inom enheterna Klinisk patologi, Klinisk mikrobiologi, Klinisk kemi och transfusionsmedicin, Klinisk fysiologi och nuklearmedicin, Smittskydd och Vårdhygien samt Biobank- och vävnadscentrum. Vi är ett vetenskapligt kompetenscentrum och aktiva inom flera forskningsområden. Vår länsövergripande verksamhet finns på sjukhusen i Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Diagnostiskt centrum är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2020/287

Placering/enhet:

Diagnostiskt centrum

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-06-07

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Fredrik Enlund, Centrumchef

0480-899 90
Upplysning om tjänsten

Per-Åke Jarnheimer, Överläkare

0480-814 40
Upplysning om tjänsten

Stefan Callenryd, Hygiensjuksköterska

0480-814 42
Upplysning om tjänsten

Pia Olofsson, Vårdförbundet

076-1124343

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30