Informatiker inriktning hälso- och sjukvård

IT-förvaltningen

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett arbete där du är en del i vårt viktiga arbete med att stödja och utveckla hälso- och sjukvårdens verksamhet med hjälp av digitalt stöd. Som informatiker i Region Kalmar län har du ett nära samarbete med kärnverksamheten för att skapa förutsättningar till att vårdens processer effektiviseras och förbättras. Du har en nyckelroll i Region Kalmar läns arbete mot vision eHälsa 2025 med sikte på att Sverige ska vara bäst i världen på att använda digitaliseringens och e-hälsans möjligheter.

-Hälsoinformatik är en förutsättning för effektiv informationshantering inom hälso- och sjukvården och för att vi ska kunna dra nytta av digitaliseringens möjligheter som till exempel smarta beslutsstöd och nya e-tjänster. Enhetlig begreppsanvändning och standarder tillhör de grundläggande delarna och är också nyckelområden för samverkan både regionalt och nationellt, säger Eva Järvholm, IT-strateg e-hälsa.

I din roll fångar du upp vårdverksamheternas informationsbehov och verkar för en strukturerad och ändamålsenlig vårddokumentation och ett effektivt informationsflöde i vårdprocessen. Du leder arbetsgruppen i hälsoinformatik som verkar för enhetlig terminologi och informationsstruktur. Inom gruppen finns expertis inom bland annat medicin, terminologi, in- och utdata, arkitektur och vårdinformationssystem. I dina arbetsuppgifter ingår att förvalta Region Kalmar läns informationsmodell samt riktlinje för vårdinformation. Du företräder Region Kalmar län i olika forum och referensgrupper och ser vikten av att hålla dig informerad om vad som sker inom området nationellt och internationellt.

Din placering är i våra trivsamma lokaler i centrala Kalmar.

Vi söker

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom informatik, hälsoinformatik/medicinsk informatik, systemvetenskap eller annan relevant utbildning som bedöms likvärdig. Du har kunskap inom informationsstandarder, interoperabilitet, kodverk och klassificeringar samt informations-, begrepps- och processmodellering. Det är meriterande om du har kännedom om lagar och författningar inom hälso- och sjukvård samt erfarenhet av vårdprocesser.

Du är självgående och driver ditt ansvarområde på ett strukturerat sätt. Att tänka strategiskt är en självklarhet för dig, du trivs när du får samarbeta och samverka med andra. Du är trygg med att leda, motivera och engagera andra att styra mot gemensamma mål. Ditt intresse för att förstå vårdverksamheten är stort och du drivs av att hitta säkra och effektiva lösningar på verksamhetsproblem och behov. Du har lätt för att kommunicera såväl skriftligt som muntligt vilket innebär att du är öppen, tydlig och lyhörd i din kommunikation.

Vår arbetsplats

Hos Region Kalmar läns IT är den digitala utvecklingen i starkt fokus och vårt arbete har fått uppmärksamhet på nationell nivå. Vi arbetar med en samverkansmodell som innebär att verksamhet och IT tillsammans driver digitaliseringsarbetet med syfte att underlätta för våra användare så att de kan sätta patienten och kunden i fokus.

Läs gärna mer om att jobba med IT inom Region Kalmar län

Vi värnar om våra medarbetare, arbetar aktivt med att erbjuda en god arbetsmiljö och ett hållbart arbetsliv och vi har löpande kompetensutveckling. Det finns en stor variation på arbetsområden och våra medarbetare har goda möjligheter att utvecklas inom organisationen.

Vi arbetar med löpande urval, vilket innebär att vi kan komma att kalla till intervju före sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av Region Kalmar läns kärnverksamhet och en förutsättning för den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns 150 medarbetare på orterna Kalmar, Oskarshamn och Västervik. Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2019/537

Placering/enhet:

IT-förvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2019-12-11

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Anna Stålbrand Sundh

0480-840 75
Upplysning om tjänsten

Mats Tyrbo, Vision

0480-840 00 vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 6 december 2019 Lämna synpunkter på innehållet