Informationssäkerhetsstrateg

Regionstaben

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig som vill fortsätta din karriär inom informationssäkerhet en spännande tjänst på en övergripande och strategisk nivå placerad inom Regionstab Hållbarhet och säkerhet. Du kommer att ha stort inflytande över hur arbetet med informationssäkerhet utvecklas över tid i landstinget som från och med 1 januari 2019 blir Region Kalmar län.

Du kommer att utveckla våra processer och svara för att leda, samordna och följa upp regionens informationssäkerhetsarbete. I din roll ansvarar du för att gällande riktlinjer och rutiner är uppdaterade och kända i organisationen samt bevakar de krav och regelverk som gäller för informationssäkerhetsområdet. Du arbetar systematiskt med analyser, interna revisioner samt följa upp densamma. Resultat inom området ska sammanställas och löpande kommuniceras till högsta ledningen. Du agerar rådgivare och ger stöd exempelvis gällande informationssäkerhetsklassning, riskanalyser och informationssäkerhetkrav vid upphandling. Genom omvärldsbevakning, ständiga förbättringar och delaktighet utvecklar vi vår kompetens - varje dag.
Du arbetar i nära samverkan med kollegorna inom Hållbarhet och säkerhet, men även med andra nyckelfunktioner i verksamheten som omfattar bl.a. hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och IT, för att nämna några.
I uppgifterna ingår bland annat:
- Identifiera kritiska verksamhetsprocesser
- Genomföra riskanalyser
- Ta fram handlingsplaner
- Analys av avvikelse- och incidenthantering
- Rapportering, exempelvis patientsäkerhetsberättelse
- Genomföra kunskapshöjande insatser
- Samordna och utveckla ledningssystem i enlighet med ISO 27001
- Upprätta och implementera styrdokument för informationssäkerhet
- Omvärldsbevakning
- Delta i nationella, regionala och lokala möten och nätverk

Vi söker

Du har relevant högskoleutbildning samt några års arbetslivserfarenhet inom informationssäkerhet som av arbetsgivaren bedöms lämplig för tjänsten.
Vi ser att du har mycket goda kunskaper inom ISO 27 000. Du har erfarenhet av riskhantering, informationsklassning och processutveckling. Meriterande är kunskap och erfarenhet från liknande arbetsuppgifter från offentlig sektor. Som person är du en förebild och står för en god säkerhetskultur. Vidare är du bra på att planera, organisera och prioritera på ett effektivt sätt. Du är lösnings- och resultatinriktad och har god pedagogisk förmåga. Du är van vid att leda dig själv men även att leda andra. Du är engagerad och har förmåga att samarbeta med olika typer av verksamheter samt skapa bra och förtroendefulla relationer. Då dina kontaktytor är stora är det viktigt att du har lätt att kommunicera, såväl skriftligt som muntligt.

Vi ser att du i linje med våra värderingar är en öppen person, men väl medveten om vikten av vilken information som kan delas och med vilka mottagare.

Arbetet kan medföra resor i tjänsten och körkort B är ett krav. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Tjänsten är säkerhetsklassad, före anställning genomförs säkerhetsprövning och registerkontroll.

Vår arbetsplats

Vår enhet är en del av Regionstaben, där det jobbar 140 experter inom bland annat arbetsmiljö, ekonomi, HR, hållbarhet, hälsa, juridik, kommunikation, läkemedel, planering, samordning, säkerhet och utveckling. Alla arbetar för att utveckla organisationen och förbättra för invånarna i Kalmar län. Inom våra respektive expertområden är vi ett stöd till Region Kalmar läns ledning, chefer, förvaltningar och verksamhet.

Enheten Hållbar utveckling och säkerhet ansvarar för Region Kalmar läns frågor inom kris och beredskap, civilt försvar, miljö, hållbarhet samt ledningssystem. Vi utgör ett stöd till hela verksamheten inom bl.a. riskanalyser, interna revisioner, utredningsarbete, tillstånds- och anmälningsärenden, tillsyn och ledningssystem m.m.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

Ldirst:2018:32

Placering/enhet:

Regionstaben

Anställningsform:

Tillsvidareanställd

Anställningstid:

Tillsvidareanställd

Sysselsättningsgrad:

100% Heltid

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2019-01-31

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Johanna Schelin

Basenhetschef

0480-445203
Upplysning om tjänsten

Helena Berglund

Yrkesrepresentant

0480-847 64

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30