IT-direktör

Region Kalmar län

Vi erbjuder

Vill du leda och utveckla en viktig verksamhet med engagerade chefer och medarbetare? Vi erbjuder ett stimulerande och utmanande uppdrag som IT-direktör. I ditt uppdrag ingår att på bästa sätt tillvarata Region Kalmar läns gemensamma intressen genom att utveckla mål och strategier för förvaltningens alla verksamheter. Som IT-direktör är du med och driver utvecklings-, förbättrings- och kvalitetsarbetet. Du ingår också i regiondirektörens ledningsgrupp.

IT-förvaltningen ansvarar för att tillhandahålla ett stabilt och robust verksamhetsstöd i nära samverkan med regionens alla verksamheter. IT-verksamheten i Region Kalmar län är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av Region Kalmar läns kärnverksamhet och en förutsättning för den verksamhetsutveckling som bedrivs.

IT-förvaltningen är en del i Region Kalmar läns arbete att med samlade krafter nå mål och förverkligar visionen om ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. IT-förvaltningen arbetar utifrån regionens värdegrund öppet, engagerat och kunnigt och som IT-direktör ansvarar du för verksamhet, personal och ekonomi.  

Vi söker

Vi söker en ledare och chef med vilja och förmåga att utveckla såväl människor som verksamhet. Du har erfarenhet av att arbeta i och leda organisationer som ställer stora krav på samverkan och samarbete. Du har relevant högskoleutbildning och/eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig samt flerårig chef- och ledarskapserfarenhet inom IT. Vi ser gärna att du har erfarenhet av förvaltningschefsroll eller likartad nivå. Du har även erfarenhet av politiskt styrd verksamhet.

Du tycker om att leda i förändring, har integritet och förmåga till överblick. Som ledare delegerar du uppgifter och ansvar, tar tillvara chefer och medarbetares kompetens och entusiasmerar. Vi förutsätter att du har hög social förmåga, är öppen, ärlig samt konsekvent. Arbetet ställer mycket höga krav på ett gott ledarskap. Som chef vill vi att du är kommunikativ, resultatorienterad och har ett strategiskt förhållningssätt. Du ser och förstår ekonomiska samband och är samtidigt kreativ och drivande.

Vill du vara med och göra skillnad?

Välkommen med din ansökan.

Tjänsten är säkerhetsklassad.

Vår arbetsplats

IT-förvaltningen i Region Kalmar län har 180 medarbetare. Förvaltningens uppdrag är att ansvara för en tillgänglig och säker IT-miljö samt att i nära samverkan med Region Kalmar läns alla verksamheter driva och stödja arbetet med digitaliseringens möjligheter. Utifrån höga kvalitetsmål skapar vi nytta för regionens verksamheter och invånare.

Vi är cirka 7 000 medarbetare som tillsammans arbetar för livskvalitet och god hälsa för länets alla invånare. Våra tre hälso-och sjukvårdsförvaltningar finns representerade i hela Kalmar län. Vi erbjuder specialiserad sjukhusvård och psykiatriskvård. Vi bedriver länets samlade laboratorieverksamhet och ansvarar för länets hälsocentraler. Vi ser människan i ett helhetsperspektiv och arbetar för att främja hälsa i alla möten.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2022/1016

Placering/enhet:

Region Kalmar län

Anställningsform:

Tillsvidare anställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-12-02
Upplysning om tjänsten

Ingeborg Eriksson, Regiondirektör

0480-84196
Upplysning om tjänsten

Angelika Holmberg, Vision

0491-782183
Upplysning om tjänsten

Mats Tyrbo, Vision

0480-448898
Upplysning om tjänsten

Mari Eklind, Vårdförbundet

0492-17855
Upplysning om tjänsten

Marcin Gliszcynski, Läkarförbundet

0480-448317

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30