IT Säkerhetstekniker

IT-förvaltningen

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig en tjänst som säkerhetstekniker där du är med och bidrar till säkerhetshöjande aktiviteter i vår stora och komplexa IT-miljö. Hos oss är den digitala utvecklingen i starkt fokus och vårt arbete har fått nationell uppmärksamhet från både media och leverantörer som säger att vi ligger i framkant.

-Att få jobba med IT-säkerhet i en verksamhet där tillgängligheten tas på väldigt stort allvar är självklart både roligt och utvecklande. Vi jobbar med mycket ny teknologi, till exempel är jag just nu med i ett projekt för att införa OpenShift där jag bidrar med säkerhetsaspekten, säger Johan Frid, säkerhetstekniker.

Dina arbetsuppgifter omfattar operativt IT-säkerhetsarbete som bl a innebär drift av våra säkerhetssystem samt dess utveckling. Du granskar och utvärderar säkerhet i föreslagna system och lösningar samt vidareutvecklar vår säkerhetsövervakning. Att bidra med IT-säkerhetskompetens vid större projekt och systeminföranden är också en del av dina arbetsuppgifter.

Du ingår i beredskapsorganisationen och din arbetsplats är i våra trivsamma lokaler i centrala Kalmar. Tjänsten är säkerhetsklassad.

Vi söker

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom IT-säkerhet alternativt annan utbildning som bedöms likvärdig. Du har erfarenhet av komplexa IT-miljöer i större verksamhet, goda kunskaper inom Microsoft Windows och andra operativsystem samt god förståelse kring Active Directory och kringliggande komponenter, t ex ADFS och Azure AD.

Det är meriterande om du har goda kunskaper inom några av följande områden:
- logginsamling och logganalys med s k SIEM-system
- att arbetat i SOC (Security operations center)
- automatiserad sårbarhetsscanning och säkerhetsgranskning av system och produkter
- nätverkssäkerhet (TCP/IP, brandväggar, IDS/IPS, proxy etc)
- har certifieringar inom säkerhetsområdet.

Du har erfarenhet och förstår vikten av att skapa och använda dokumentation då det är en viktig del i arbetet. Du är drivande, noggrann, kvalitetsmedveten och har förmåga att lägga upp ditt arbete på ett strukturerat sätt. Rollen ställer krav på högt tekniskt kunnande och du har en stark vilja att hänga med i teknologiska trender och att hålla dina kunskaper aktuella. Du tycker om och har förmåga att lösa problem, både på egen hand och tillsammans med andra. Du kommer gärna med förbättringsförslag och har förmåga att se saker från olika perspektiv. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Körkort är ett krav.

Vår arbetsplats

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av Region Kalmar läns kärnverksamhet och en förutsättning för en stor del av den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns ca 145 medarbetare på orterna Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Läs mer om att jobba med IT i Region Kalmar län

Enheten IT Infrastruktur ansvarar för att Region Kalmar läns IT-infrastruktur är robust, säker och har en tillgänglighet på 100 %. Medarbetarna inom teamet framhåller sin goda anda, som bl a visar sig genom öppna och konstruktiva diskussioner där alla får komma till tals. Det goda samarbetet över teamgränserna och bredden i arbetsuppgifter och ansvarsområden gör arbetet extra intressant. Enheten ansvarar även för server/lagring och kommunikation.

Hos Region Kalmar läns IT värnar vi om våra medarbetare och arbetar aktivt med att erbjuda en god arbetsmiljö och ett hållbart arbetsliv, t ex genom flexibla arbetstider och löpande kompetensutveckling, både på individ- och teamnivå. Vi har en stor variation på arbetsområden och våra medarbetare har goda möjligheter att utvecklas inom organisationen.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

IT:2018:38

Placering/enhet:

IT-förvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställd

Anställningstid:

Tillsvidareanställd

Sysselsättningsgrad:

Heltid

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2019-01-13

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Per Engström

Basenhetschef

0480-445257
Upplysning om tjänsten

Mats Tyrbo

Facklig företrädare Vision

0480-84 000

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30