bild för annons IT Systemtekniker Operations Center

IT Systemtekniker Operations Center

IT-förvaltningen

Vi erbjuder

Vi stärker nu Operations Center med ytterligare en systemtekniker med fokus på larmhantering, övervakning och andra förebyggande aktiviteter för en sammanhållen IT-leverans. Vårt Operations Center säkerställer att Region Kalmar läns medarbetare och invånare har 100 % tillgänglighet till IT-tjänsterna vi levererar. Det gör vi genom att arbeta med övervakning av våra system och vår infrastruktur, analysera trender och relevanta händelser, delta i eller leda problemlösning och genom att samordna och optimera våra övervakningsverktyg.

I dina arbetsuppgifter ingår att arbeta i de övervakningssystem som används för IT-miljön, dessa omfattar såväl infrastruktur som IT-säkerhet och IT-tjänster. Du rapporterar avvikelser, följer upp återkommande larm och fastställer orsaker till larm tillsammans med aktuellt team. I din roll konfigurerar du nya larm eller övervakningspunkter samt kommer med förbättringsförslag, exempelvis för hur vi kan få bättre visualisering av IT-systemens status och snabbare hitta störningar och lösningar för dessa. Du deltar i eller leder felsökningsarbete där incidenten kan involvera flera team. I tjänsten ingår även att vara funktionell förvaltare för ett antal övervakningsverktyg där du ansvarar för att våra verktyg förvaltas och utvecklas enligt våra planer och verksamhetens önskemål. Din placering är i våra trivsamma lokaler i centrala Kalmar. Tjänsten är säkerhetsklassad. 

Vi söker

Vi söker dig som har gymnasiekompetens, med IT-inriktning och/eller har erfarenhet av IT-support, IT-säkerhetsarbete eller IT-infrastrukturområdet, gärna inom en större organisation.

Det är meriterande om du har:
- Eftergymnasial utbildning inom IT-området.
- Erfarenhet av scripting, API-programmering, integration och automation.
- Erfarenhet av logghanterings- och övervakningssystem.
- Erfarenhet av systemförvaltning.
- Erfarenhet av problemlösning och felsökning.

Rollen ställer krav på tekniskt kunnande, eget driv och engagemang. Du tycker om och har förmåga att lösa problem, både på egen hand och tillsammans med andra. Samverkan ser du som ett naturligt inslag i ditt arbete och du trivs med att vara drivande i ett målinriktat arbete. Du är lugn och stabil även när du arbetar med flera processer samtidigt och har förmåga att prioritera och fokusera på rätt saker. För att kunna utföra ditt arbete är det viktigt att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Vår arbetsplats

Hos Region Kalmar läns IT är den digitala utvecklingen i starkt fokus och vårt arbete har fått uppmärksamhet på nationell nivå. Vi driver digitaliseringsarbetet tillsammans med verksamheten med syfte att underlätta för våra användare så att de kan sätta patienten och kunden i fokus.

Vi värnar om våra medarbetare och arbetar aktivt med att erbjuda en god arbetsmiljö och ett hållbart arbetsliv. Vår medarbetarenkät visar att en stor andel medarbetare känner stolthet över att arbeta med IT på Region Kalmar län och att de skulle rekommendera andra att börja arbeta på vår arbetsplats. Tillsammans jobbar vi med ständiga förbättringar och hos oss finns goda möjligheter att utvecklas inom organisationen.

Vi arbetar med löpande urval, vilket innebär att vi kan komma att kalla till intervju före sista ansökningsdag, skicka därför gärna in din ansökan redan idag.

Läs gärna mer om att jobba med IT inom Region Kalmar län

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av Region Kalmar läns kärnverksamhet och en förutsättning för den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns 180 medarbetare på orterna Kalmar, Oskarshamn och Västervik.

Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2022/484

Placering/enhet:

IT-förvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-08-14
Upplysning om tjänsten

Tomas Schönning, enhetschef IT Service & Support

0480-84775
Upplysning om tjänsten

Mats Tyrbo, Vision

0480-84000vxl
Upplysning om tjänsten

Lina Kinnander Jarl, Vårdförbundet

0480-84000vxl

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 15 augusti 2022 Lämna synpunkter på innehållet