Klinikchef till Folkhälsoklinik inom Folktandvården

Folktandvården

Vi erbjuder

Vill du vara en del av en framgångsrik, värderingsstyrd organisation där utveckling är en självklarhet? Då kan vi erbjuda dig ett stimulerande och utmanande jobb som klinikchef på Folktandvården i Kalmar län.

Vi erbjuder en unik möjlighet för dig som har ett stort intresse för folkhälsofrågor och ledarskap att vara med i utvecklingen av vår nya Folkhälsoklinik.

Syftet med Folkhälsokliniken är att bidra till god munhälsa hos länsinvånarna genom att samordna och genomföra hälsofrämjande och preventiva insatser på populationsnivå. Genom den nya kliniken blir folkhälsouppdraget tydligt, konsekvent och effektivt och insatserna kommer att baseras på hälsofrämjande pedagogik.

Folkhälsokliniken kommer ha ett nära samarbete med olika externa aktörer såsom kommuner, skolor men också med folkhälso– och utvecklingsområdet på Folktandvårdens kansli. Dessutom kommer Folkhälsokliniken samverka med övriga kliniker inom Folktandvården.

Som chef på Folkhälsokliniken ansvarar du för att bygga upp, organisera och bemanna den nya verksamheten. Tillsammans med dina medarbetare utvecklar du verksamheten utifrån Folktandvårdens uppdrag, målsättning och gemensamma värdegrund.

Vi tror på målstyrda kliniker med stor frihetsgrad ledda av kompetenta och engagerade chefer och medarbetare. Vi satsar på kontinuerlig kompetensutveckling av våra chefer eftersom de är nyckelpersoner för vår framgång både ur ett folktandvårds- och klinikperspektiv.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med ett tidsbegränsat chefsförordnande.

Vi söker

Du har förmåga att leda och tillvarata medarbetares potential och ett genuint intresse för folkhälsofrågor. Du känner tilltro till andra och har energi för förändring och utveckling. Din helhetssyn gör att du förstår vikten av våra värdeord lagarbete, personligt ansvar och respekt, både inom din egen klinik och tillsammans med andra, för att på så sätt se till organisationens bästa.

Du har odontologisk utbildning och ledarerfarenhet eller utbildning inom ledarskap. Erfarenhet från arbete inom tandvård i allmänhet och extern verksamhet i synnerhet är meriterande.

Vi söker dig med viljan att växa tillsammans med oss. Satsar du på oss – satsar vi på dig!

Vår arbetsplats

Folkhälsokliniken är länsövergripande och beräknas bestå av ca tio medarbetare som på olika sätt bedriver externa folkhälsoinsatser inom alla kommuner. I din funktion som klinikchef är du direkt underställd tandvårdschefen.

Folktandvården i Kalmar län består av allmäntandvård med kliniker spridda i hela länet och specialisttandvård i de tre kuststäderna Kalmar, Oskarshamn och Västervik. Här arbetar 400 medarbetare med ett tydligt fokus på hälsoinriktad tandvård utifrån en bred kompetensgrund. Vi tror på målstyrda kliniker med stor frihetsgrad ledda av kompetenta och engagerade chefer och medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att ge regionens invånare en bättre livskvalitet genom att skapa förutsättningar för god munhälsa. Folktandvården är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Utöver tandvård ansvarar Region Kalmar län för hälso- och sjukvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2019/249

Placering/enhet:

Folktandvården

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2019-08-13

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Lise-Lott Hinsegård Heiding

Tandvårdschef

0480-842 12
Upplysning om tjänsten

Henrik Lindblad

HR-chef

0480-841 20
Upplysning om tjänsten

Samuel Nilsson, Tjänstetandläkarna

samuel.f.nilsson@regionkalmar.se
Upplysning om tjänsten
Upplysning om tjänsten

Lilian Wittlock Andersson, Vision

lilian.andersson@regionkalmar.se

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 14 augusti 2019 Lämna synpunkter på innehållet