Klinisk farmaceut

Regionstab

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig ett betydelsefullt och stimulerande arbete, där du är med och gör skillnad för både patienter och kollegor inom vården. Du får möjlighet att jobba självständigt, men har aldrig långt till stöd från hjälpsamma kollegor. Hos oss blir du del av en kompetent och inkluderande arbetsplats och våra insatser är mycket väl mottagna av de verksamheter vi arbetar inom.

Vi rekryterar nu till ett vikariat som klinisk farmaceut. Dina arbetsuppgifter kommer främst bestå av patientnära arbete i nära samverkan med läkare och andra professioner, exempelvis läkemedelsgenomgångar, patientsamtal och patientskolor. Även terapigruppsarbete, utbildningar till vårdpersonal samt kvalitets-och patientsäkerhetsarbete kan bli aktuellt. 

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad apotekare/legitimerad receptarie med farmacie magister examen. Du har magisterexamen i klinisk farmaci alternativt erfarenhet av att arbeta med klinisk farmaci. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att arbeta inom geriatrik och/eller psykiatri.

Som person har du lätt att kommunicera och skapa kontakter. Du är bra på att sortera och ta till dig information, och även på att förmedla den på ett pedagogiskt sätt. Du är också van att ta egna initiativ och har god förmåga att arbeta självständigt men även i team med flera olika professioner. Du behöver ha god förmåga att anpassa nivån i din kommunikation och information, då mottagaren är såväl patient som specialiserad hälso- och sjukvårdspersonal. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vår arbetsplats

Apotekare och receptarier är efterfrågade yrkesgrupper i vår region och ses som en självklar del i teamarbetet för en patientsäker och kostnadseffektiv läkemedelsanvändning. Vi har en välfungerande verksamhet där våra uppdrag ständigt utvecklas. Patientnära arbete bedrivs idag främst inom geriatrik, psykiatri, medicin, ortopedi och inom primärvården. Vi har verksamhet på slutenvårdsavdelningar men även lång erfarenhet av mottagningsverksamhet. Ett av våra fokusområden är motiverande samtalsteknik för ökad följsamhet och vi bedriver också forskning inom det området i samarbete med Linnéuniversitetet. Du kommer att ingå i ett team av apotekare, receptarier och läkare inom regionens läkemedelssektion.

Vår enhet är en del av Regionstaben, där det jobbar 140 experter inom bland annat arbetsmiljö, ekonomi, HR, hållbarhet, hälsa, juridik, kommunikation, läkemedel, planering, samordning, säkerhet och utveckling. Alla arbetar för att utveckla organisationen och förbättra för invånarna i Kalmar län. Inom våra respektive expertområden är vi även ett stöd till Region Kalmar läns ledning, chefer, förvaltningar och verksamhet.
Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2022/436

Placering/enhet:

Regionstab

Anställningsform:

Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningstid:

Tidsbegränsad

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-06-05
Upplysning om tjänsten

Lina Hellström, Apotekare

0480-84793

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30