Köksbiträde (behovsanställning), Högalids folkhögskola

Region Kalmar

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig möjlighet att arbeta i ett modernt kök i en riktigt fin skolmiljö med bland annat matlagning, bakning, grillat, utflyktskorgar, frukostar, konferensgäster och dagligen få möta skolans fantastiska deltagare. Som en del i kökets arbetslag är du medansvarig för kökets målsättning, att erbjuda matsalens gäster bästa möjliga service. Skolans kök serverar dagligen cirka 180 gäster och erbjuder bland annat husmanskost, vegetariskt och specialkost.

Flera gånger per termin är menyn inspirerad av olika teman, som exempelvis Medelhavet, och det tas också upp receptförslag från skolans kursdeltagare. I arbetet ingår också vanligt förekommande uppgifter för storkök som städning, diskning, för- och efterarbete vid måltider samt egenkontroll. Kvällsarbete ingår.

Vi söker

Vi söker dig som i grunden är positiv och sprider glädje till din omgivning, som möter folk med ett leende. Du är en lagspelare och är noggrann. Hos oss finns inte mitt och ditt och vi uppskattar detaljer och vill ha ordning och reda. Vidare är du serviceinriktad och stimuleras av att ge bra service till andra. Detta kräver att du kan arbeta självständigt, ta snabba beslut och tåla en stressig miljö när den uppstår. Du kan samarbeta med kollegorna i köket, skolans kursdeltagare, konferensgäster, leverantörer och övrig personal. Vi söker dig som har treårig utbildning inom restaurang/storhushåll eller annan dokumenterad likvärdig utbildning eller erfarenhet. Du bör ha arbetat ett antal år som köksbiträde och ha viss datorvana.
På Högalids folkhögskola arbetar vi med ett hållbarhetsfokus och därför ser vi gärna att du har ett intresse för dessa frågor.

Hos oss möter du människor i olika åldrar med skilda kulturella bakgrunder, livssituationer och förutsättningar. Som medarbetare på Högalids folkhögskola förväntas du ha en god dialog och kontakt med skolans deltagare, personal och gäster, varför vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Tillsammans skapar vi en miljö som väcker lust att lära och ger möjlighet till egen utveckling. I vår trygga lärmiljö får varje deltagare ett personligt bemötande.
Intervjuer sker kontinuerligt under ansökningstiden.

Vår arbetsplats

Högalids folkhögskola har en omfattande verksamhet som består av allmänna kurser och kurser med inriktning sång och komp, musik på scen, lärarassistentyrket, medicinsk sekreterare samt kurser för personer med funktionsnedsättning. Skolan utbildar även människor från andra länder i svenska som andraspråk. Köket tillagar i möjligaste mån mat från grunden. Målsättningen är att använda ekologiska och kravmärkta produkter i matlagningen.

I förvaltningsområdet Bildning ingår fem basenheter, Biblioteksutveckling och de fyra folkhögskolorna: Gamleby folkhögskola, Högalids folkhögskola, Vimmerby folkhögskola och Ölands folkhögskola. Folkhögskolorna ska erbjuda ett brett utbud av utbildningar som bidrar till att höja bildnings- och utbildningsnivån i länet. Biblioteksutveckling initierar, leder och samordnar länets gemensamma utvecklingsarbete inom biblioteksområdet.
Vi är en del av Region Kalmar län, som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik och regional utveckling. Här finns totalt 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2022/551

Placering/enhet:

Region Kalmar

Anställningsform:

Visstidsanställning 3-6 månader

Anställningstid:

Tidsbegränsad

Sysselsättningsgrad:

Deltid Timavlönad vid behov

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2022-07-31
Upplysning om tjänsten

Johan Lindgren

072-4627533
Upplysning om tjänsten

Kajsa Aronsson, Kommunal

070-5404487

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 1 augusti 2022 Lämna synpunkter på innehållet