Kultursamordnare

Regional utveckling

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett spännande arbete där du är med och driver och utvecklar den regionala kulturverksamheten i ett nära samarbete med både interna och externa aktörer inom kulturområdet, länets kommuner, myndigheter och civilsamhället på lokal, regional och nationell nivå. 

Arbetet innebär att driva frågor och processer för kulturens utveckling i länet med utgångspunkt från den regionala kulturplanen ”Kultur att växa i – kultur i Kalmar län 2022”. Du kommer att samordna och planera det dagliga arbetet med kollegorna i ämnesgruppen kultur. Arbete innebär också att göra utredningar samt att presentera underlag för den regionala utvecklingsnämnden. 

I rollen ingår att företräda organisationen i olika sammanhang och samarbetsytor, såsom samverkan med Kulturrådet på nationell nivå och de andra länen i Sydsverige på regional nivå. I länet arbetar du nära de regionala kulturverksamheterna, myndigheter och länets kommuner. I uppdraget ingår att ansvara för dialog kring verksamhet och uppföljning med de regionala kulturverksamheterna.

Vi söker

Vi söker dig som har en relevant utbildningsbakgrund med inriktning mot kultur eller närliggande områden. Du har kunskap om och intresse för kulturens roll i samhällsutvecklingen. Du har förmåga och erfarenhet av att samordna en bred verksamhet och av att leda processer. Erfarenhet från arbete i offentlig verksamhet med koppling till kulturområdet är ett krav, liksom erfarenhet från en politiskt styrd organisation. 

Du är målinriktad och strukturerad samt kan väga av olika intressen i ett större perspektiv. Din pedagogiska förmåga är god, vilket bland annat innebär att du kan förklara komplicerade samband på ett begripligt sätt. Du uttrycker dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska. Din sociala kompetens och lyhördhet gör att du har lätt för att skapa goda relationer. 

Då arbetet innebär resor i tjänsten är B-körkort ett krav.

Vår arbetsplats

Basenheten Samhällsplanering och tillväxt arbetar med det regionala tillväxtarbetet och samordnar utvecklingsinsatser inom områden som infrastruktur, näringsliv och kompetensförsörjning. Gruppen arbetar också med utvecklingsfrågor inom miljö och klimat, innovation, kultur, folkhälsa och besöksnäring i bred samverkan med länets aktörer.

I den regionala utvecklingsförvaltningen arbetar vi med tillväxt- och utvecklingsfrågor i Kalmar län. Det gör vi genom att ta initiativ till och samordna insatser. Vi samverkar med aktörer i och utanför länet inom olika områden som näringsliv, miljö, infrastruktur, samhällsplanering, landsbygdsutveckling, kompetens, kultur och biblioteksutveckling. Vi skapar och deltar i nätverk och arbetar också med finansiering av utvecklingsinsatser som syftar till att gynna länets utveckling. I förvaltningen ingår regionens fyra folkhögskolor som finns i Gamleby, Högalid, Vimmerby och på Öland. Vi är en del av Region Kalmar län, som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik och regional utveckling. Här finns totalt 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2019/566

Placering/enhet:

Regional utveckling

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 procent

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2019-12-01

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Sofia Moestedt, basenhetschef

0480-44 83 68
Upplysning om tjänsten

Helena Kadlner, HR-konsult

0480-44 83 76
Upplysning om tjänsten

Naemi Carlsson, Saco

0480-44 83 90

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30