Kurator alt Sjuksköterska Beroendemottagningen, Kalmar

Psykiatriförvaltningen

Vi erbjuder

Vi söker dig som är kurator eller sjuksköterska med vidareutbildning inom psykiatri, alternativt flera års erfarenhet av arbete i psykiatri, och har en personlig lämplighet och är intresserad av beroendevård. Vi hanterar olika typer av beroende där psykiatrisk samsjuklighet oftast ingår. I yrket kommer du att möta patienter i olika åldrar, livssituationer och med varierad bakgrund och olika behov av stöd och behandling. Du kommer att arbeta i vårt team men även att upprätthålla självständiga kontakter och behandlingsuppföljningar.

Vi söker

Du har en socionomexamen, alt leg sjuksköterska med VUB psykiatri. Vi ser det som meriterande med steg 1 kompetens inom KBT, flera års erfarenhet av psykiatrisk vård. Vidare är det meriterande med ASI, som vi använder som del i utredningen inför LARO. Du trivs med att arbeta både i team och enskilt vilket innebär att du också känner dig trygg vid att fatta egna beslut i arbetet. Då du kommer att arbeta med patienter i utsatta situationer krävs att du har förmåga att skapa förtroendefulla relationer. Arbetet kräver att du tar egna initiativ, planerar, organiserar och strukturerar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är flexibel och kan hantera flera saker samtidigt och trivs med att arbeta både självständigt och tillsammans med teamet där du är med och bidrar till ett gott arbetsklimat. Du värdesätter ett respektfullt bemötande och professionellt förhållningssätt, vilket innebär att tydligt agera efter de riktlinjer som finns för verksamheten.

I yrket så ingår det att ha kontakt och etablera kontakt med vårdgrannar bl.a. frivård, kriminalvård, arbetsförmedling, kommuner och andra samhällsorgan. En stor del av yrket handlar om att utreda patienter för LARO och samtalsbehandling. Är du sjuksköterska ingår även uppgifter av medicinsk behandling.

Vi genomför urval och intervjuer löpande, vänta därför inte för länge med din ansökan.

Vår arbetsplats

Psykiatrin i Södra Kalmar län tillhör Psykiatriförvaltningen inom landstinget i Kalmar län och består av en akutmottagning, öppenvård i Kalmar och Nybro, slutenvård med 37 vårdplatser, och tre behandlingsenheter. På kliniken arbetar läkare, sjuksköterskor, skötare, psykologer, socionomer, psykoterapeut, medicinska sekreterare med flera.Vi ingår i Psykiatriförvaltningen i Region Kalmar län. Inom förvaltningen arbetar totalt 600 medarbetare med specialistpsykiatrisk vård för vuxna, barn- och ungdomar, rättspsykiatrisk vård samt rehabiliteringvård. Psykiatriförvaltningen är en del av Region Kalmar län, vars 7 000 medarbetare jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Region Kalmar län ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2019/601

Placering/enhet:

Psykiatriförvaltningen

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2020-01-12

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Michael Franzén

0480-815 47
Upplysning om tjänsten

Johan Andersson, Sjuksköterska

076-141 92 88

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 14 december 2019 Lämna synpunkter på innehållet