Lärare i svenska och historia

Regional bildningsverksamhet

Vi erbjuder

Dig att komma och jobba hos oss på allmän kurs där du ingår i ett arbetslag och undervisar i svenska och historia på motsvarande gymnasienivå. Det finns möjlighet att undervisa i andra ämnen, till exempel matematik, beroende på din ämneskompetens. Tjänsten är ett vikariat under vårterminen 2020. 


Vi söker

Dig som har behörighet att undervisa i svenska och historia på gymnasienivå, eller har likvärdig utbildning och/eller erfarenhet. Det är en fördel om du har folkhögskollärarexamen och/eller erfarenhet av att arbeta på folkhögskola.

Du kommer att jobba på en folkhögskola där vi betonar både kunskap och personlig utveckling när vi arbetar med våra kursdeltagare. Därför söker vi dig som är en god pedagog och som är trygg i dig själv, med en humanistisk och positiv människosyn. Du har en god initiativförmåga och arbetar självständigt inom givna ramar. God samarbetsförmåga, engagemang och flexibilitet är en förutsättning för framgång i arbetet då vi arbetar kursöverskridande och i arbetslag. 


Vår arbetsplats

Du kommer att få arbeta i en utvecklande och inspirerande folkhögskolemiljö där skolan ligger centralt och naturskönt i Vimmerby. Vimmerby folkhögskola har en verksamhet som består av allmänna kurser på grundskole- och gymnasienivå samt tre eftergymnasiala yrkesutbildningar. Dessutom har vi en hel del kortkurs- och konferensverksamhet. Vi har cirka 40 medarbetare och cirka 250 deltagare på våra långa kurser. Vimmerby folkhögskola är en av Region Kalmars fyra folkhögskolor.

Region Kalmar län driver fyra folkhögskolor: Gamleby, Högalid, Vimmerby och Öland. Folkhögskolorna ingår tillsammans med Regionbiblioteket i verksamhetsområdet Bildning i den Regionala utvecklingsförvaltningen. Vi är en del av Region Kalmar län, som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik och regional utveckling. Här finns totalt 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2019/551

Placering/enhet:

Regional bildningsverksamhet

Anställningsform:

Visstidsanställning 3-6 månader

Anställningstid:

t.o.m. 2020-06-14

Sysselsättningsgrad:

Deltid 50%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2019-11-28

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten

Susanne Lindvall, biträdande rektor

0492-143 07
Upplysning om tjänsten

Maja Westberg-Engqvist, Förbundet Folkhögskollä

0492-143 00
Upplysning om tjänsten

Jeanette Frejd, Lärarnas Riksförbund

0492-143 00

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 29 november 2019 Lämna synpunkter på innehållet