Lärare på Textildesign, mönsterkonstruktion och sömnad

Regional bildningsverksamhet

Vi erbjuder 

Dig att komma till oss, på Gamleby Folkhögskola och undervisa i mönsterkonstruktion och sömnad, både på grundnivå och avancerad nivå.

De textila utbildningarna genomsyras av ett hållbarhets- och helhetstänk. En hållbar process i skapandet från idé till färdig produkt är viktig och det är angeläget att du delar det synsättet. I tjänsten ingår att, tillsammans med de tre andra lärarna i arbetslaget, ansvara för utveckling och samordning av de textila kurserna. Det kan även bli aktuellt att undervisa i andra kurser som t ex allmän kurs och seniorakademin inom ditt ämnesområde.

Region Kalmar län erbjuder alla medarbetare en anställning på 100 %. Önskar du arbeta heltid kan utökning av tjänst framöver erbjudas inom våra kurser i textil design ev. i kombination med undervisning i annan kurs på skolan eller vid annan arbetsplats och/eller ort.


Vi söker

Dig som har en akademisk utbildning inom textil och relevanta kunskaper inom mönsterkonstruktion och sömnad.

Det är meriterande om du har en pedagogisk utbildning och erfarenhet från läraryrket och den textila branschen. Vi ser gärna att du har kunskaper i textil- och kulturhistoria, vävning och/eller formgivning.

Vi söker dig som är en god pedagog och som är trygg i dig själv, med en humanistisk och positiv människosyn. Det är viktigt att kunna arbeta självständigt och att samtidigt ha lätt för att samarbeta och skapa goda relationer till såväl deltagare som kollegor.

Vår arbetsplats

Gamleby folkhögskola har en omfattande verksamhet som består av allmänna kurser och kurser med inriktning mot naturvetenskap, textil design, musik, media och foto. Skolan utbildar dessutom fritidsledare och lärarassistenter. Folkhögskolan genomför även uppdragsutbildningar, främst inom integration och studiemotivation. Skolan har också en yrkeshögskoleutbildning inom TV-produktion. Gamleby folkhögskola ligger i Västerviks kommun och är en av fyra regionfolkhögskolor i länet.

Region Kalmar län driver fyra folkhögskolor: Gamleby, Högalid, Vimmerby och Öland. Folkhögskolorna ingår tillsammans med Regionbiblioteket i verksamhetsområdet Bildning i den Regionala utvecklingsförvaltningen. Vi är en del av Region Kalmar län, som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik och regional utveckling. Här finns totalt 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2019/543

Placering/enhet:

Regional bildningsverksamhet

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Deltid ca 80%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2019-12-08

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Upplysning om tjänsten
Upplysning om tjänsten

Elin Öhrling Textillärare och Facklig företrädare

0493-131 00 (vx) el. 070-367 25 51

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30

Uppdaterad 9 december 2019 Lämna synpunkter på innehållet