Lärare, vikariat

Regional bildningsverksamhet

Vi erbjuder

Tjänsten innebär ett delat kursansvar och undervisning på skolans baskurs för vuxna personer med lindrig intellektuell funktionsnedsättning/lindrig utvecklingsstörning. Målet med arbetet i baskursen är att ge deltagaren möjlighet till personlig utveckling, ökad självinsikt, självkänsla och självförtroende. I tjänsten ingår också att vara lärare för deltagare i Allmän kurs Grund. Det finns även möjlighet att undervisa i andra ämne eller kurser beroende på ämneskompetens.

Tillsammans med kollegor undervisar och handleder du skolans vuxna deltagare i deras lärande och utveckling som människor. Du ingår i en personalgrupp med stort engagemang för verksamheten och har stor frihet att utforma din vardag med deltagarens utveckling i fokus.

Vi söker

Nu söker vi dig som tillsammans med personal och ledning vill bidra till folkhögskolans pedagogiska utveckling. Vi ser gärna att du har specialpedagogisk kompetens samt vara utbildad lärare, speciallärare, specialpedagog eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har erfarenhet av arbete med personer med lindrig intellektuell funktionsnedsättning/ lindrig utvecklingsstörning och gärna erfarenhet av digitala hjälpmedel. Erfarenhet av folkhögskola samt att arbeta med elever som har neuropsykiatriska funktionsnedsättningar eller Svenska som andraspråk är en merit.

Som person är du trygg i dig själv med en humanistisk och positiv människosyn. Du har god initiativförmåga och arbetar självständigt inom givna ramar. God samarbetsförmåga och flexibilitet är en förutsättning för framgång i arbetet då vi arbetar i arbetslag och kursöverskridande.

Vår arbetsplats

Högalids folkhögskola har en omfattande verksamhet som består av allmänna kurser och kurser med inriktning sång och komp, musik på scen, lärarassistentyrket, medicinsk sekreterare samt kurser för personer med funktionsvariationer. Skolan utbildar även människor från andra länder i svenska som andraspråk.

Högalids folkhögskola är en inkluderande skola där du och personalen möter vuxna deltagare i olika åldrar med skilda kulturella bakgrunder, livssituationer och förutsättningar. En verksamhet som värnar grundläggande demokratiska värden i val av arbetssätt. Tillsammans skapar vi en miljö som väcker lust att lära och ger möjlighet till egen utveckling. I en trygg lärmiljö får varje deltagare ett personligt bemötande.

I förvaltningsområdet Bildning ingår fem basenheter, Biblioteksutveckling och de fyra folkhögskolorna: Gamleby folkhögskola, Högalids folkhögskola, Vimmerby folkhögskola och Ölands folkhögskola. Folkhögskolorna ska erbjuda ett brett utbud av utbildningar som bidrar till att höja bildnings- och utbildningsnivån i länet. Biblioteksutveckling initierar, leder och samordnar länets gemensamma utvecklingsarbete inom biblioteksområdet.
Vi är en del av Region Kalmar län, som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, kollektivtrafik och regional utveckling. Här finns totalt 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete – varje dag.

Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Om tjänsten

Referensnummer:

2021/693

Placering/enhet:

Regional bildningsverksamhet

Anställningsform:

Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningstid:

Tidsbegränsad

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 procent, vikariat tom 221028

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2021-09-26
Upplysning om tjänsten

Anna Brewitz

070-297 50 46
Upplysning om tjänsten

Christine Fransén, Lärarförbundet folkhögskola

076-815 81 90
Upplysning om tjänsten

Stefan Lundbäck, Lärarnas Riksförbund

070-324 84 60

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30