Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp

Ledningsansvarig sjuksköterska, Akutkliniken

Länssjukhuset i Kalmar

Vi erbjuder

Akutkliniken är en intressant och flexibel arbetsplats som ger möjlighet till variation, utmaningar och omväxlande arbetsuppgifter.

Som ledningsansvarig sjuksköterska är du en del av klinikens ledningsfunktion och du har ett nära samarbete med klinikens avdelningschefer. Dina huvudsakliga uppgifter är:

- Ansvarig för driften i den operativa verksamheten

- Leda och fördela arbetet på akutmottagningen och AVA, vid behov omfördela personal efter           behov och kompetens.

- Dialog och avstämning med operativ chef inför jourtid

- Kontinuerligt följa patientflödet och agera enligt fastställda rutiner

- Agera i situationer då den medicinska säkerheten är påverkad utifrån gällande rutin.

- Fördelningssköterska vid allvarlig händelse i enlighet med katastrofplan.

- Kontaktperson gentemot läkare, LAC, TIB, pressjour, 1177 och andra myndigheter såsom polis, kriminalvården, socialtjänsten, kommunen etc. 

Anställningen innefattar även arbete som sjuksköterska på akutmottagningen och AVA. I din roll som sjuksköterska är du ansvarig för patienternas omvårdnad samt utför och följer upp medicinska ordinationer. Du samarbetar kring patienten tillsammans med medarbetare inom olika yrkeskategorier, med målsättning att ge god och säker vård. På akutmottagningen tillämpas triagering enligt RETTS.

Vi söker

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med erfarenhet av akutsjukvård. Har du vidareutbildning inom akutsjukvård och/eller erfarenhet av ledningsansvar är det meriterande. Följande utbildningar i TNCC, AMLS, A-HLR och/eller Barn-HLR är ett krav.

Vi ser att du är:

-Lugn, stabil, välorganiserad och agerar på ett sätt som skapar förtroende

-Lösningsorienterad i ditt förhållningssätt

-Ansvarskännande

-Positiv i ditt förhållningssätt

-Flexibel

-Tydlig

-Bra på att samarbeta och prioritera

Som ledningsansvarig sjuksköterska är du arbetsledare och förväntas vara beslutsam, självständig och agera utifrån ett symboliskt ledarskap. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Urval och intervjuer sker löpande, så vänta inte med din ansökan. 

Vår arbetsplats

Akutmottagningen vid Kalmar sjukhus ger ett akut omhändertagande dygnet runt. På akutmottagningen tar vi framförallt hand om kirurg-, ortoped-, medicin- och infektionspatienter men även de patienter som kommer in med blåljus från övriga kliniker såsom kvinnokliniken- barn-, ögon- och öron. Vår arbetsplats samarbetar med de flesta kliniker vid sjukhuset, ambulansverksamheten, polismyndigheten, kriminalvården, andra sjukhus samt hemsjukvården i närliggande kommuner. I anslutning till akutmottagningen finns också akutvårdsavdelning med 18 vårdplatser för akuta patienter som är i behov av kort observation, behandling eller utredning med lågt övervakningsbehov. Vi har ett nära samarbete med geriatriska rådgivningsteamet som finns på akutkliniken.

Vi är en del av Länssjukhuset i Kalmar, där 2300 personer arbetar för att erbjuda god vård och hög patientsäkerhet till länets invånare. Våra medarbetares ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. Sjukhuset har moderna lokaler och ligger nära Kalmar centrum och Kalmarsund. Länssjukhuset i Kalmar är ett av Sveriges 20 länssjukhus och Region Kalmar läns största arbetsplats. Sjukhuset är tillräckligt stort för att ha de flesta specialiteter representerade samtidigt som det är tillräckligt litet för en bra och personlig kontakt över klinikgränserna. Tack vare engagerade och kunniga medarbetare har vi under lång tid visat upp goda nationella resultat – detta är vi stolta över! Vår arbetsmiljö kännetecknas av arbetsglädje, delaktighet, öppenhet och trygghet.
Vi är 7000 medarbetare i Region Kalmar län som ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Tillsammans arbetar vi för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Välkommen att bli en av oss!Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/59

Placering/enhet:

Länssjukhuset i Kalmar

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100%

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-03-31
Upplysning om tjänsten

Lina Nordin

0480-83770
Upplysning om tjänsten

Linda Simonsson, Vårdförbundet

0480-84709

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30