Hoppa till innehåll
Region Kalmar Läns Logotyp
bild för annons Logoped barn- och ungdomshabiliteringen

Logoped barn- och ungdomshabiliteringen

Västerviks sjukhus

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett meningsfullt och variationsrikt arbete som logoped inom habiliteringen, du kommer att arbeta både mot Västervik och Vimmerby. Vår verksamhet befinner sig i ett intressant skede, det innebär att du kommer erbjudas olika utbildningsinsatser inom logopedi-området riktade till olika målgrupper både internt och externt. Samverkan med kommuner kommer att utvecklas och det ges möjlighet att besöka skolor och förskolor för olika riktade och generella insatser. Uppdraget innebär arbete med patienter med olika funktionsnedsättningar och du är därför ett viktigt stöd för våra patientgrupper. Du kommer också få stor möjlighet att bidra till att utveckla vår viktiga verksamhet. Målgruppen hos oss är individer med varaktiga funktionsnedsättningar, t ex intellektuell funktionsnedsättning, autismspektrumtillstånd samt rörelsehinder. I teamet finns en annan logoped, ni båda deltar aktivt i teamets utrednings-och behandlingsarbete. Förutom bedömning av och behandling vid kommunikations-, ät- och sväljsvårigheter stödjer du även patienterna, familjen och personer i familjernas övriga nätverk med din kunskap. Arbetet är genomförs både självständigt och tillsammans med andra erfarna kollegor som bidrar till att uppdraget är både roligt och stimulerande. Du kommer även förskriva och följa upp nyttan med olika typer av hjälpmedel, tillsammans vidareutvecklar och stödjer det patienternas utveckling. 

Vi söker

Till detta uppdrag söker vi dig med ett genuint intresse av att stödja och arbeta med patienter inom habiliteringen. Du trivs med att möta såväl barn som vuxna med behov av den specialistkunskap du besitter som legitimerad logoped samtidigt som du tillför teamet värdefull kunskap som bidrar till patienternas bästa. Du uppskattar att över tid kunna arbeta med goda lösningar för både patienterna och deras familjer. Det är naturligt för dig att samverka och arbeta patientcentrerat både individuellt och i teamet. Du tar del av kollegors kunskap och erfarenheter samtidigt som du är generös med att dela med dig av din kunskap och kompetens. För att lyckas och trivas i rollen känner du igen dig i du har en god samarbetsförmåga, förmåga att hitta lösningar för patienterna samtidigt som du är tydlig och kreativ. Du tycker om att ta eget ansvar för dina uppgifter och prioriterar arbetet effektivt, du ser värdet i att skapa nya arbetssätt tillsammans med andra. I denna tjänst finns det möjlighet att arbeta hemifrån efter överenskommelse. Du behöver ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt B-körkort. Vi är nyfikna på vad vi kan åstadkomma tillsammans - varmt välkommen med din ansökan till oss!

Vår arbetsplats

Vi är en liten arbetsplats med alla dess fördelar. Våra medarbetar uppskattar särskilt att äga sin planering, att arbetet är självständigt vilket ger variation i arbetet och innebär stort egenansvar. Vi jobbar tätt tillsammans. Hos oss är ingen fråga dum och därför har alla dörren öppen redo att hjälpas åt. Vi har också alla de fördelar med en stor arbetsplats där vi tillsammans i våra fem team i basenheten alltid har någon som har erfarenhet av precis rätt sak. Vi logopeder har regelbundna träffar tillsammans i basenheten där vi pratar om komplicerade patientfall, hur vi kan samarbeta kring utbildningsinsatser och hur vi kan utveckla logopedin inom habiliteringen. Trettio års erfarenhet eller nyutexaminerad? Basenheten Habilitering Nord omfattar barn-, ungdoms och vuxenhabilitering samt syncentralen i Kalmar läns sex norra kommuner. I verksamheten finns ca 50 medarbetare och på barn- och ungdomshabiliteringen finns följande professioner; arbetsterapeut, sjukgymnast/fysioterapeut, psykolog, kurator, logoped, läkare, sjuksköterska, specialpedagog och teamsekreterare. Hos oss arbetar vi som ett lag, lyssnar och drar åt samma håll. Erfarenhet, stor kompetens och arbetsglädje kännetecknar vår arbetsplats. 

Vi är en del av Västerviks sjukhus, som är ett akutsjukhus med förlossningsvård och BB. På sjukhuset jobbar 1 500 medarbetare, vars ständiga utvecklingsarbete gör att vi når goda resultat i flera olika nationella mätningar. De senaste åren har vi varit mellan etta och trea i listan över ”Sveriges bästa mellanstora sjukhus” och vi kommer alltid högt i AT-läkarnas ranking. Sjukhuset ligger nära Västerviks centrum och skärgård.
Sjukhuset är en del av Region Kalmar län. Tillsammans jobbar vi och våra 7 000 kollegor för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.


Läs mer om att arbeta i Region Kalmar län

Läs mer om att flytta till Kalmar län

Vi vill att du bifogar CV och personligt brev till din ansökan.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Region Kalmar län vill vi att du söker tjänsten i vårt rekryteringssystem och inte via e-post eller i pappersformat.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Om tjänsten

Referensnummer:

2023/275

Placering/enhet:

Västerviks sjukhus

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Anställningstid:

Tillsvidare

Sysselsättningsgrad:

Heltid 100 %

Tillträde:

Efter överenskommelse

Lön:

Vi tillämpar individuell lönesättning

Ansök senast:

2023-04-20
Upplysning om tjänsten

Maria Karlsson, Områdeschef

0490-86862
Upplysning om tjänsten

Michaela Balan, Logoped

0491-782629
Upplysning om tjänsten

Marie Wallman Andersson, SRAT

0490-86797

Support

Om du behöver hjälp kan du kontakta vår support.

Telefon: 0520-58 00 50

Telefontid vardagar 08:30-12:00 och 13:00-16:30